Zouzou Ben Chikha is acteur, muzikant en theatermaker. Zijn artistieke loopbaan begon hij bij Union Suspecte dat hij samen met zijn broer Chokri en compagnions de route Mourade Zeguendi en Ruud Gielens oprichtte. Onder deze naam maakten ze onder andere de voorstellingen De Leeuw Van Vlaanderen, Onze Lieve Vrouw Van Vlaanderen, We people en They eat people.

Samen met zijn broer Chokri leidt hij vandaag het theatergezelschap Action Zoo Humain, waarbinnen ze recent de voorstellingen Flandrien, De Waarheidscommissie en Join the Revolution realiseerden. Hun voorstellingen zoeken vaak de grens op tussen fictie en realiteit. Daarbij onderzoeken ze hoe je met theater de werkelijkheid kan infiltreren. Verder is het thema van ‘identiteit’ in al zijn facetten een belangrijke leidraad doorheen het hele werk van Zouzou.

In Vlaanderen werd Zouzou Ben Chikha bij het grote publiek bekend dankzij zijn rol als garagehouder Amar in de komische televisieserie Bevergem.

In het seizoen 2016/2017 speelt hij de rol van Nabil in De zonder zon zon. Een hedendaags sprookje met de tekst van Pieter De Buysser en de regie van Ruud Gielens.

Producties van Zouzou Ben Chikha