Steven Beersmans (°1979) trok op 14-jarige leeftijd naar de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut en studeerde acht jaar later aan diezelfde hogeschool af – met grote onderscheiding – als meester in de dramatische kunsten. Ondertussen was hij jarenlang vaste leerling aan de Leuvense circusschool en volgde hij cursussen aan de acteerstudio van Greta Van Langendonck in Leuven. Verder volgde hij vele theaterworkshops in binnen- en buitenland.

Momenteel werkt hij als dramadocent en als freelance acteur/theatermaker bij verschillende theatergezelschappen (Studio Orka, FroeFroe, Max Last, ARSENAAL/LAZARUS e.a.). Hij heeft een voorkeur voor het maken en spelen voor kinderen en jongeren en gaat daarbij de confrontatie met andere disciplines niet uit de weg. Zo maakte hij twee fel gesmaakte danstheatervoorstellingen: Het verdragen van Versailles (KOPERGIETERY) en ZOO doen ze de dingen (fABULEUS/HETPALEIS). Verder zong en speelde hij mee in de opera Candide (fABULEUS) en werkte hij 4 keer samen met het Symfonieorkest Vlaanderen aan verschillende kinderconcerten. Samen met acteur Koen Monserez vormt hij ook het cabaretduo Beersmans & Monserez. Met de locatietheatervoorstellingen Warmoes en Zoutloos (Studio Orka) stond hij op Het Theaterfestival van 2011 en 2015.

In 2009 deed hij samen met dramaturge/schrijfster Ruth Mellaerts zijn eerste professionele regie voor de voorstelling Playground Love bij het Leuvense stadsgezelschap fABULEUS.

Steven Beersmans is vaste praktijkdocent speltraining/improvisatie bij LUCA Drama in Leuven.

In het seizoen 2017-2018 en seizoen 2018-2019 maakte hij deel uit van de cast van de ARSENAAL-voorstelling Muy Complicado.

Muy Complicado ging in voorjaar 2018 in première en is begin 2020 opnieuw te zien bij ARSENAAL/LAZARUS en reist ook opnieuw door Vlaanderen.

Producties van Steven Beersmans