Sofie Palmers (°1983) behaalde eerst een diploma licentiaat Germaanse talen en studeerde in 2009 af aan de Toneelacademie van Maastricht. Sindsdien is ze bij diverse gezelschappen als actrice te gast. Ze speelde onder andere bij SKaGeN, Cie de KOE, HETPALEIS, BRONKS en MartHa!Tentatief.

Sofie schrijft en maakt ook zelf voorstellingen. Op haar eigen genuanceerde manier probeert ze bloot te leggen wat haar raakt in de wereld. Hierin is ze telkens op zoek naar een combinatie van humor, kwetsbaarheid en troost. 

In de seizoenen 2016-2017 en 2017-2018 was ze te zien in de succesvolle voorstelling L’étude (nu slaat de chaos toe), waarin ze zich samen met Sien Eggers en Jessa Wildemeersch afvraagt of de vrouwenrollen in de stukken van Shakespeare de tand des tijds kunnen doorstaan. 

Op het scherm was Sofie te zien in onder andere De Helaasheid der Dingen, En toen kwam ons ma binnen, Zuidflank, Safety First, Vossenstreken en Vermist.

In voorjaar 2019 maakte ze samen met Sien en Jessa Den beer heeft mij gezien, met Drie Zusters van Tsjechov als vertrekpunt, een voorstelling van ARSENAAL.

In voorjaar 2020 is Den beer heeft mij gezien opnieuw te zien bij ARSENAAL/LAZARUS en reist deze voorstelling ook opnieuw door Vlaanderen.

Producties van Sofie Palmers