Sien Eggers (°1951) studeerde in 1975 af aan het Conservatorium van Antwerpen, met de eerste prijs toneelspeelkunst. Ze startte in 1975 bij het Mechels Miniatuur Teater en werkte nadien enkele jaren als freelance actrice. Van 1978 tot 1996 was ze vast verbonden aan de KVS in Brussel. Daarna werkte ze weer als freelancer bij diverse gezelschappen en ook voor heel wat tv-reeksen en -formats. Sien is nu met pensioen maar werkt en speelt nog met veel passie.

Sien koestert mooie herinneringen aan:
    ·  Madame Capuletti in Romeo en Julia van Shakespeare, in een regie van Dirk Tanghe
    ·  Miranda in De Storm van Shakespeare, in een regie van Pierre Laroche
    ·  Irina in Drie Zusters van Tsjechov
    ·  U bent mijn moeder van Joop Admiraal, in een regie van Stefan Perceval
    ·  Wit is altijd schoon van Leo Pleysier
    ·  Liliane in de tv-serie Van vlees en bloed
    ·  Sonja in de tv-serie Red Sonja
    ·  Ria in de tv-serie Eigen kweek

Ook Cie de KOE heeft veel betekenis gehad in de loopbaan van Sien. De stukken Glanzen van Pieter De Buysser, Olga van Cie de KOE en HelloGoodbye deden haar altijd opnieuw nadenken en alles terug herdenken.

Op het vlak van televisiewerk haalt Sien ook de klassiekers Meester, hij begint weer en Buiten de zone aan. En natuurlijk ook In de gloria en Het eiland, in regie van Jan Eelen. Jan Eelen was trouwens ook coach bij Den beer heeft mij gezien, dat Sien in voorjaar 2019 samen met Jessa Wildemeersch en Sofie Palmers maakte, een voorstelling van ARSENAAL. In de seizoenen 2016-2017 en 2017-2018 stond Sien al samen met deze twee actrices op de planken, in de succesvolle voorstelling L’étude (nu slaat de chaos toe), ook een eigen creatie van deze drie actrices.

In voorjaar 2020 is Den beer heeft mij gezien opnieuw te zien bij ARSENAAL/LAZARUS en reist deze voorstelling ook opnieuw door Vlaanderen.

Producties van Sien Eggers