Saskia Louwaard (1969) studeerde beeldhouwen aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en daarna scenografie aan de Rietveldacademie in Amsterdam.

Ze werkte als scenografe in België met o.a. Tom van Dijck, Tom van Bauwel, Stef de Paepe, Ariane van Vliet en Alice Reys en Arlette van Overvelt. Samen met Katrijn Baeten werkte ze o.a. met Michai Geyzen, Jeanne Dandoy en voor dans met David Hernandez en Clement Thirion voor o.a. Het Toneelhuis, Het Paleis, Theater Luxemburg, KVS, Theater Zuidpool, De Monty, Stuk Leuven, Theater Varia, La Balsamine Brussel, Theatre de Liëge, Le Manège Mons.

In Frankrijk werkten ze sinds 2007 met Galin Stoev, Compagnie des Possedés, Rodolphe d’Ana, Emmanuel Daumas, Cie Ildi Eldi, Antoine Oppenheim en Sophie Cattani voor Théatre du Rond Point, Théatre de la Bastille, Théatre de la Colline, de Comedie Française, Théatre L’Athenee en Ferme du Buisson in Parijs, in Theatre Festival de Fourvière, Point du jour in Lyon en Theatre de Lorient.

In Duitsland met Jasper Brandis In Essen, Oldenburg en Aachen.

Voor Het Paleis ontwierp ze verschillende educatieve ruimtes voor de Tuin en voor Het Steen. Ook met Anne-Lore Baeckeland voor Cacaobleu werkte ze aan verschillende interactieve dansinstallaties en projecten voor kinderen.

Met De 11 minuten van mevrouw Olsen maakte ze een eigen productie zonder woorden met Katrijn Baeten voor Theater Luxemburg. De laatste jaren ontwierpen ze ook interieurs voor drie bibliotheken (Deurne, Berchem en Ekeren) en bereiden ze nu een scenografie voor een tentoonstelling in het Red Starline Museum voor.

Ze geeft als freelancer les aan het RITCS in Brussel.

In voorjaar 2019 verzorgde ze de vormgeving van Den beer heeft mij gezien. In voorjaar 2020 is  Den beer heeft mij gezien opnieuw te zien bij ARSENAAL/LAZARUS en reist deze voorstelling ook opnieuw door Vlaanderen.

www.katrijnbaeten-saskialouwaard.be

Producties van Saskia Louwaard