Sarah Eisa studeerde Theaterwetenschappen in München, Dramatische kunsten (regie) aan het RITS in Brussel en Wijsbegeerte en moraalwetenschappen aan de Vrije Universiteit in Brussel.

Ze werkte als actrice/performer onder meer samen met regisseurs Ruud Gielens, Johan Dehollander, Simon De Vos, Karl van Welden, Mokhallad Rasem en met Theater Zuidpool en Moussem Nomadisch Kunstencentrum. In 2008 begon ze met theatercollectief tochtvzw voorstellingen in eigen beheer te maken. In 2010 speelde ze in de voorstelling Irakese Geesten die voor het Theaterfestival geselecteerd werd, de KBC-prijs voor Jong Theater won en op talrijke podia en festivals in binnen- en buitenland te zien was.

Bij detheatermaker schreef en ensceneerde ze haar eerste theatertekst Is het belangrijk?. In 2015 schreef en speelde ze de monoloog Tips & Tricks, een samenwerking met componist Joris Blanckaert. Verder is ze gastdocent aan het Lemmensinstituut in Leuven en aan het RITS en werkt ze ook als filosofisch gespreksleider. In 2016 en 2017 was ze lid van de artistieke ploeg van Action Zoo Humain.

Sinds 2016 werkt Sarah als inhoudelijk-artistiek medewerker en dramaturge bij ARSENAAL/LAZARUS. Ze ondersteunt ook mee het Mechelse stadsproject The Life of Mechelen en De Grond der Dingen. In 2017-2018 toert ze ook nog met Tips & Tricks door Vlaanderen.