Sarah Eisa studeerde Theaterwetenschappen in München, Dramatische kunsten (regie) aan het RITS in Brussel en Wijsbegeerte en moraalwetenschappen aan de Vrije Universiteit in Brussel.

Ze werkte als actrice/performer onder meer samen met regisseurs Ruud Gielens, Johan Dehollander, Simon De Vos, Karl van Welden, Mokhallad Rasem, Theater Zuidpool en Moussem Nomadisch Kunstencentrum. In 2008 begon ze met theatercollectief tochtvzw voorstellingen in eigen beheer te maken. In 2010 speelde ze in de voorstelling Irakese Geesten die voor Het Theaterfestival geselecteerd werd, de KBC-prijs voor Jong Theater won en op talrijke podia en festivals in binnen- en buitenland te zien was.

Bij detheatermaker schreef en ensceneerde ze haar eerste theatertekst Is het belangrijk?. In 2015 schreef en speelde ze de monoloog Tips & Tricks, een samenwerking met componist Joris Blanckaert. Verder is ze gastdocent aan het Lemmensinstituut in Leuven, en werkt ze ook als filosofisch gespreksleider. Sinds 2016 is ze lid van de artistieke ploeg van Action Zoo Humain. Ze werkt als inhoudelijk-artistiek medewerker en dramaturge bij ARSENAAL/LAZARUS.