Sachli Gholamalizad is actief in film, televisie en theater. Ze studeerde theater aan het RITCS in Brussel en volgde acteerlessen bij Jack Waltzer in Parijs.

In 2013 maakte ze haar eerste stuk, A reason to talk, het eerste deel van een trilogie. De productie won verschillende prijzen (Fringe First 2015, Circuit X, Roel Verniers, Shortlist Amnesty International, ...), toerde op verschillende plekken en werd bijzonder enthousiast onthaald. In 2016 maakte ze haar tweede stuk (Not) My Paradise.  Ze is één van de KVS-gezichten en voor de komende jaren kunstenaar in residentie van de Vooruit in Gent. In mei 2019 bracht ze haar derde solovoorstelling Let Us Believe in the Beginning of the Cold Season op de planken in KVS en op Kunstenfestivaldesarts.

Naast een rol in Brian De Palma’s film Domino (2018) en in Mijke De Jongs Layla M (2016), kon je Sachli Gholamalizad ook aan het werk zien in (inter)nationale series zoals Stockholm Requiem (2019), Bullets (2018), De Twaalf (2019) en Loslopend Wild (2012-2018) en speelde ze één van de hoofdrollen in De Bunker (2015).

Sachli toert internationaal met haar theaterstukken. De voorbije jaren kon je haar onder meer aan het werk zien in Toronto (Canada), Buenos Aires (FIBA), Barcelona (GREC Festival) en het Fringe Festival in Edingburgh. Naast haar theater- en filmwerk schrijft ze ook een column voor Mo* Magazine.

Producties van Sachli Gholamalizad