Robbin Rooze (°1991) studeerde in 2014 af aan het Ritcs School of Arts in de afstudeerrichting documentaire. Nadien is Robbin fictie beginnen maken en richtte hij de organisatie De Straten Praten op. De Straten Praten maakt audiovisuele producties met talentvolle Mechelaars met een Marokkaanse achtergrond. Momenteel zijn dat acteurs Iliass Bellaajal, Akram Saibari en Izzy Ismaïl L’hamiti. De camera wordt steeds bediend door Toon Persyn. Robbin schrijft het scenario en voert de regie uit. De eerste kortfilm die hieruit ontstond was Thug life (2016). In 2018 maakte Robbin voor De Straten Praten de volgende kortfilm Springstof, met naast Iliass, Akram en Izzy ook Günther Lesage, Peter Van den Eede, Willy Thomas, Greg Timmermans en Maaike Somers. De film werd geselecteerd op het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven. In het najaar van 2019 wordt Robbins derde kortfilm voor De Straten Praten opgenomen, Brood en Spelen.

In 2017 startte Robbin samen met filmmaker Manuel Janssens en scenarist Carl Plaisier een ander collectief, Les gens méchants. Hiermee maakt(e) hij verschillende audiovisuele producties zoals videoclips, infomercials, kunstvideo’s en kortfilms.

Daarnaast geeft Robbin al sinds 2016 audiovisuele vorming aan de kunsthumaniora in Brussel en geeft hij workshops en gastcolleges over film.

In voorjaar 2020 werkt Robbin mee aan de nieuwe LAZARUS-creatie Iemand moet het doen.

Producties van Robbin Rooze