Belgische acteur en rapper van Congolese afkomst, Pitcho Womba Konga, werd geboren op 11 december 1975 in Kinshasa. In 1981, nadat zijn vader, politicus zich tegen het totalitaire regime van maarschalk Mobutu had uitgesproken, moesten ze uitwijken naar België. Schaarbeek in het Brussels gewest werd hun toevluchtsoord.

Hier maakte Pitcho kennis met de hip-hop cultuur. Meer geïnteresseerd in de boodschap dan in de glitter en de glamour, raakt hij gepassioneerd door het schrijven en optreden. Zijn eerste album Regarde Comment (2003) vestigt zijn naam als een van de beste urban kunstenaars.

Ruim 10 jaar geleden richtte hij met Lino Grumiro en Greg Jacqmain de a.s.b.l. Skinfama op. Deze organisatie heeft als doel een professionele structuur op te zetten om enerzijds bruggen te bouwen tussen het urban kunstenveld en geïnteresseerde culturele organisaties en anderzijds van artiesten uit dit grootstedelijk kunstenveld te helpen ontwikkelen en promoten. De hoofdmoot van haar activiteiten is het boeken van artiesten uit de hip hop, reggae en wereld muziek. In die hoedanigheid werken ze o.a. samen met organisaties als de Ancienne Belgique en de Botanique. Bovendien zijn ze ook management en platenlabel voor artiesten als Fredy Massamba, Uman, Joya Kananga en Pitcho. Naast de muziek heeft Skinfama haar activiteiten op initiatief van Pitcho, drie jaar geleden uitgebreid naar artistieke projecten in de podiumkunsten. Deze activiteiten bleven echter ten allen tijde ofwel in vorm (muziek, rap/poetry, breakdance etc.) of in thematiek (diversiteit, ontmoetingen, koloniaal verleden) geworteld in de hiphop cultuur. Een voorbeeld hiervan is het multidisciplinaire festival Congolisation, dat sinds 2014 onder leiding van Pitcho wordt georganiseerd in samenwerking met o.a. KVS, Pianofabriek, BOZAR, en dat zich focust op de bijdrage van de Congolese diaspora in het culturele landschap, waarbij accent ligt op creatie. 

Naast zijn muzikale aspiraties, debuteerde Pitcho als acteur in Bintu (2003), een stuk van Koffie Kwahulé geregisseerd door Rosa Gasquet. Vervolgens begon hij een samenwerking met Peter Brook, onder wiens regie hij in 2004, deelnam aan de creatie en de wereldtour van het toneelstuk Tierno Bokar van Amadou Ba Hampâté. Medespelers waren Sotiguit Kouyaté, Bruce Meyer, Habib Dembélé, Yoshi Oida en Rachid Djaïdani. Hierna vroeg Peter Brook hem om te spelen in Sizwe Banzi is Dead (2007), waarna een wereldtour van twee jaar volgde.

Vanaf 2010, werd hij regelmatig gevraagd door de KVS waar hij, in de regie van Ruud Gielens, in Bezette Stad, AmerikHaine saus en Mancha speelde. In 2013 werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan een residentie georganiseerd door Joel Pommerat voor het toneelstuk La réunion des deux Korée. In hetzelfde jaar debuteerde Pitcho in de filmwereld door een rol in Waste Land van Pieter Van Hees. Hij was daarna ook te zien in de film Le Chant des Hommes geregisseerd door Bénédicte Liénard en Maria Jimenez. In 2016 keerde hij terug naar het theater onder regie van Irina Brook voor het Théâtre national de Nice in Terre Noire van DeStefano Massini met Romane Bohringer, Hippolyte Girardot, Jeremias Nussbaum en Babetida Sadjo. Bovendien speelt hij sinds 2016 terug in KVS, in Malcolm X van Junior Mthombeni, Fikry El Azzouzi en Cesar Janssens, en in Parijs onder regie van Peter Brook in het engelstalige The Valley of Astonishment.

Samen met Karim Kalonji en Joost Maaskant maakte Pitcho in 2017 Kuzikiliza, een productie van Skinfama, KVS en ARSENAAL/LAZARUS.