Pieter Genard studeerde in 1998 af aan het Conservatorium te Brussel. Met Michael De Cock vormde hij eind jaren '90 kortstondig het Dick Van Landeghem trio. Daarna was hij te zien in verschillende producties van KVS, Antigone, Action Malaise, HETPALEIS en sinds enkele jaren werkt hij regelmatig voor Braakland/ZheBilding (nu Nieuwstdelijk). In 2004 schreef en speelde hij de monoloog Holosofie, of de daad bij het woord vegen en in 2007 de muzikale jeugdtheatervoorstelling Vandenhond. Voor LAZARUS schreef hij aan en speelde in alle producties behalve Force Majeure, En zo werd het toch nog gezellig en Met voorbedachten rade. In het seizoen 2014-2015 maakte hij JAWOORD met Lotte Heijtenis, een coproductie van LAZARUS en t,arsenaal mechelen. Daarnaast was Pieter nog te zien op televisie in o.a. Dubbelleven en Zone stad en in de films Dagen zonder lief van Felix Van Groeningen en Kassablanka van Guy Lee Thys en Ivan Boeckmans. Pieter Genard maakte in 2009 e.v. deel uit van de cast van Hitler is dood, een coproductie van t,arsenaal mechelen en Braakland/ZheBilding.

In het seizoen 2016-2017 stapte Pieter met het collectief LAZARUS (Günther Lesage, Joris Van den Brande, Ryszard Turbiasz, Charlotte Vandermeersch en Koen De Graeve) mee in het nieuwe verhaal van ARSENAAL/LAZARUS. Hij is dat seizoen te zien in Orde van de Dag, Jawoord, Oblomow, Idioot en Karamazow. In 2017-2018 maakte LAZARUS de nieuwe creatie Absurde Held, geïnspireerd door het leven en werk van Albert Camus. 

In het najaar van 2018 toert Pieter samen met zijn broer Johannes (School is Cool) en Martha Canga Antonio met De wereld redden (LAZARUS, première in april 2018) en speelt hij in Screen, een coproductie van het nieuwstedelijk, ARSENAAL/LAZARUS e.a. Begin 2019 volgt Bagaar, een coproductie van ARSENAAL/LAZARUS en Toneelhuis. 

Producties van Pieter Genard

2017 Absurde Held

2017 JUST=

2016 Orde van de Dag

2015 Jawoord

2009 Hitler is dood