Noa Pylyser (°1995) groeide op in het Nederlandse Hanzestadje Zutphen. Na haar middelbare school volgde ze de opleiding Artiest Drama op ROC Rijnijssel (Arnhem). Tijdens deze opleiding kreeg ze veel kansen om in producties binnen en buiten de school te spelen.

Vanuit een stage begon ze te werken als trainingsacteur. Ze nam ook deel aan een educatieve stage in Londen waar ze in Shakespeare’s Globe les kreeg van Collin Hurley en workshops volgde bij onder meer Ben Cogan (BBC) en Ben Buratta (School of theater Londen).

Na drie jaar studeerde ze vervroegd af om te beginnen aan haar Bachelor of Drama aan LUCA school of Arts (Drama) in Leuven. Deze opleiding zorgde voor een grote verdieping van haar eigen werk en vormde haar verder als actrice en theatermaker. De bachelorvoorstelling Iets anders, die ze schreef, maakte en speelde in Leuven en Amsterdam, werd zeer goed ontvangen. Schrijver Nico Boon sprak over deze voorstelling de volgende woorden: “Slechte smaak! Maar dat is goed, hé!”

Na haar derde jaar kreeg Noa de kans om met het RTL4-programma Helemaal het einde naar Chili te reizen, waar ze met haar familie een ecologisch huis bouwde. Dit proces was wekelijks te volgen op de Nederlandse televisie.

Momenteel volgt Noa de Master of Drama aan LUCA School of Arts. In het seizoen 2018-2019 is ze, als onderdeel van haar stage, te zien in de voorstelling Rompslomp van LAZARUS en zal ze als bekroning van theateropleiding een laatste voorstelling maken binnen de muren van LUCA.