Schrijver en theatermaker Nico Boon maakt voorstellingen over de interacties tussen mensen. Zijn werk is een weerbarstige zoektocht naar het onzegbare, naar de essentie. Boon zoomt in op de fragiliteit van dromen en verlangens en zoekt narratieve vormen om verwarrende tijden in woorden te vatten. “Verhalen verbinden mensen”, vindt Nico. “Ze kunnen onze maatschappij op een andere manier structureren en tegen het heersende discours ingaan.” Daarom lanceert hij in zijn voorstellingen ook voorstellen voor een betere maatschappij.

Met zijn schriftuur bouwt Nico Boon verder op de 'well-made play'. Maar hij herdenkt die vorm van binnenuit. Zijn personages benen gedachtepatronen en maatschappelijke thema’s uit. Op de grens van absurdisme en hyperrealisme onderzoekt hij wat de mens doet om in extreme situaties te overleven. De combinatie van concrete dialogen en onconventionele settings vindt hij uitdagend. Wat is de waanzin van alledaagse handelingen? Waar situeert zich het grensgebied tussen nachtmerrie en realiteit, wanhoop en extase, ontsporing en onmogelijke controledrang? Zo wordt de lijn tussen slapstick en tragedie zeer dun. En zo vertelt Nico iets essentieels over deze tijd.

Begin 2022 maakt Nico Boon voor en met ARSENAAL een productie die het nieuws van 1 dag, over de hele wereld, als uitgangspunt neemt. Groot nieuws maar ook kleine, persoonlijke verhalen zullen de basis vormen voor deze voorstelling. Aan die productie gaat een heel voorbereidend traject vooraf, in samenwerking met Mechelaars met diverse roots over de hele wereld. Première in februari 2022 maar in februari 2021 geven we al een voorsmaakje...