Michiel Van Cauwelaert (°1977) studeerde in 2000 aan het KASK (Gent) af als Meester in de Beeldende Kunsten (driedimensionale vormgeving-multimedia, optie scenografie). De afgelopen 17 jaar werkte hij als vormgever en lichtontwerper voor tal van Vlaamse en Nederlandse theatergezelschappen, tentoonstellingen en festivals (BRONKS, HETPALEIS, KVS, Inne Goris-Zeven, Theater Artemis, LOD, Cie Barbarie, de Dagen, Cie Cecilia, De Veenfabriek...) met mensen als Raven Ruëll, Bruno Vanden Broecke, Wim Helsen, Roel Swanenberg, Frank Dierens, Sara Fanelli, Floor Huygen, Johan Heldenbergh, Tom Schamp, Bert Luppens, Klaas Verplancke, Bart Voet, Esmé Bos, Johan Dehollander en Inne Goris. Voor HETPALEIS maakte hij zijn eigen theatrale installatie Bus vol Leugens in een omgebouwde lijnbus.

Michiel is een installatiekunstenaar. Hij laat zich voor elke opdracht voeden door het verhaal van de regisseur of het collectief, maar kneedt die info op zijn eigen manier tot een bepalende - en ondertussen herkenbare - stijl. Michiel creëert met weinig middelen veel effect(en). Hij vertelt met veel nuances, maar gaat voluit in zijn keuzes.

Veel van zijn voorstellingen werden genomineerd voor belangrijke prijzen (1000 watt-prijs, Theaterfestival, Gouden Krekel,...) en kenden daardoor lange speelreeksen in binnen- en buitenland, tot in New York toe.

Op vraag van ARSENAAL/LAZARUS verzorgde Michiel de vormgeving van de ARSENAAL-voorstelling Muy Complicado. 

Muy Complicado ging in voorjaar 2018 in première en is begin 2020 opnieuw te zien bij ARSENAAL/LAZARUS en reist ook opnieuw door Vlaanderen.

Producties van Michiel Van Cauwelaert