Marieke Anthoni (°1995) studeerde in 2017 af aan het RITCS als speelster. Al snel werd duidelijk dat ze op zoek gaat naar projecten buiten de klassieke black box of waar het publiek zelf een (essentiële) rol speelt. 

Ze deed stage bij het Antwerpse gezelschap Bad van Marie. De Rally werd een voorstelling op locatie waar de realiteit ‘theater’ werd en omgekeerd. Daarnaast liep ze ook stage bij Theater FroeFroe, figurentheater voor kinderen. 

Marieke speelt mee in de immersieve voorstelling £Y€$ van het Gentse gezelschap Ontroerend Goed, waarmee ze de wereld rondreist. Alsook in De Giscorrectie en Naar Oedipus van Bad van Marie. 

Marieke komt zelf uit een beenhouwersfamilie en kent het leven in een familiebedrijf als geen ander. Daarom is zij de aangewezen persoon om Nathalie Goossens te vervangen in Dochters van ondernemers

Na de première op TAZ#2019 en een speelreeks in eigen zaal bij ARSENAAL/LAZARUS in najaar 2019 volgt in 2020-2021 een nieuwe speelreeks van Dochters van ondernemers, in Mechelen en een tournee door Vlaanderen.