Maartje van Bourgognie (°1980) studeerde Juweelontwerp en Theaterkostuumontwerp aan het KASKA. Ze is vooral actief in het beeldende en experimentele jeugdtheater. Vreemde vormen en klinkende kleuren zijn haar lief.

Als kostuumontwerper is ze vast verbonden aan Tuning People. Met hen creëerde ze o.a. Tape voor kleuters, Leeghoofd, dUb, DaDaKaKa, Bonte Nacht en DE LIEGENAAR. Al deze voorstellingen zijn overgoten met een dadaïstische saus. 

Na Tuning People kruiste Randi De Vlieghe op haar pad. De eerste samenwerking was er voor de voorstelling ZOO doen ze de dingen, een coproductie van fABULEUS en HETPALEIS. Bij KOPERGIETERY ontwierp ze de kostuums voor Voetbal op hoge hakken. Studio Orka nodigde Maartje uit om de kostuums voor De Spreeuw en Chasse Patate vorm te geven. Ook ontwierp ze de kostuums voor POPCORN, opnieuw in samenwerking met Randi De Vlieghe en fABULEUS. Haar meest recente samenwerking was met Ballet Dommage: Klutserkrakkekilililokatastrof... 

ARSENAAL/LAZARUS vroeg Maartje om voor de ARSENAAL-voorstelling Muy Complicado de kostuums te ontwerpen.

Muy Complicado ging in voorjaar 2018 in première en is begin 2020 opnieuw te zien bij ARSENAAL/LAZARUS en reist ook opnieuw door Vlaanderen.

Producties van Maartje van Bourgognie