Lichtontwerper en scenograaf Lucas Van Haesbroeck is gefascineerd door schaduw. Deze fascinatie ziet het licht tijdens zijn tijd bij het Toneelhuis. Hier kreeg hij gedurende enkele jaren de kans de verschillende makers te dienen die onder leiding van Guy Cassiers de compagnie stofferen.

Gaandeweg ontstonden er collaboraties met een aantal andere Antwerpse gezelschappen en werd hij tevens betrokken bij muziek- en dansproducties. De drang groeide om verder te graven op zoek naar de werking en beperkingen van (visuele) perceptie.  

Zo ontstonden nauwe samenwerkingsverbanden (met o.a. Benjamin Verdonck, Post uit Hessdalen, Zwerm) en lossere connecties (de Warme Winkel,  Dez Mona, Stuff, DAAU, Sarah Vanhee, Thomas Bellinck, arsenaal/lazarus, Sabine Molenaar, compagnie Frieda, Hiele, Hathor Consort...) die zorgen dat zijn werk over heel Europa kan worden aanschouwd.

In het seizoen 2019-2020 maakte hij het lichtontwerp voor de ARSENAAL-voorstelling Dochters van ondernemers/Spel in vijf bedrijven. Na de première op TAZ#2019 en een speelreeks in eigen zaal bij ARSENAAL/LAZARUS volgt in het seizoen 2020-2021 een nieuwe speelreeks in Mechelen en een tournee door Vlaanderen.