Laurence Roothooft (°1987) studeerde af aan de Toneelacademie in Maastricht. In haar afstudeerjaar speelde ze mee in Almschi! (SKaGeN en Octopus) en De Eenzaamheid van de Priemgetallen (Matzer theaterproducties). 

Laurence vertolkte de hoofdrol in de Nederlandse langspeelfilm Silent City (Threes Anna). Daarna speelde ze mee in producties van SKaGeN, HETPALEIS, fABULEUS, Compagnie Cecilia, Toneelhuis, House Crying Yellow Tears en KOPERGIETERY. Op televisie was Laurence te zien in Marsman, Chaussée d’Amour en Vriendinnen. Sinds 2018 maakt ze ook deel uit van de cast van de tv-reeks Gent West. 

Laurence speelde/danste mee in Randi De Vlieghes creatie ZOO doen ze de dingen (HETPALEIS/fABULEUS). Dat beviel haar zo goed dat een verdere samenwerking niet langer kon uitblijven. Muy Complicado werd hun tweede samenwerking en de eerste voorstelling van ARSENAAL waarin Laurence meespeelt.

Muy Complicado ging in voorjaar 2018 in première en is begin 2020 opnieuw te zien bij ARSENAAL/LAZARUS en reist ook opnieuw door Vlaanderen.

Producties van Laurence Roothooft