Karim Kalonji is van Belgo-Congolese afkomst, en in Oostende geboren in 1980. In ’82 verhuisde hij met zijn ouders naar Gent. Als kind heeft hij enkele jaren een klassieke muzikale vorming gekregen (solfège/viool). Hij zag ook altijd zijn moeder schilderen (ze is beeldend kunstenares) en flamenco dansen (ze heeft gedanst onder leiding van Torre De Montijo). Heel zijn jeugd bracht hij in repetitiezalen en ateliers door. Vanaf zijn pubertijd heeft hij daar wat afstand van genomen.

Karim is altijd een autodidact geweest in alles wat hij deed. Op zijn vijftiende vond hij in de hip hop cultuur zijn grote passie. Aanvankelijk proefde hij van vier disciplines, maar al snel concentreerde hij zich vooral op rap en breakdance. Hij heeft op vele mixtapes, demo’s, radio, freestyle sessies en optredens rijmen achtergelaten. Double Kombat was de groep waarmee hij rapte en Psycho B-boys was zijn dansgroep. Hij is lid en medestichter van de allstar crew Team Shmetta. Sinds 2010 profileert hij zich steeds meer als B-boy (breakdancer) en minder als MC (rapper). Zonder dat laatste overigens geheel af te zweren.

Eind jaren ’90 begonnen twee werelden samen te smelten. Een combinatie van de hip hop cultuur en de theaterwereld. Zijn eerste theaterervaring was met Stef Cafmeyer en William Philips in een schoolproductie. Vanaf 2001 werkte hij enkele jaren samen met de Ben Chikha broers, ook al vóór de oprichting van Union Suspecte. In 2006 speelde hij voor Het Toneelhuis in The Best of Shakespeare. Hij maakte van 2007-2008 deel uit van het muziektheatergezelschap Van Zilverpapier (o.a. Konijnelijm). In 2010 begon de samenwerking met Ruud Gielens voor KVS, o.a. voor de producties Tok Toc Knock, Mancha en Bezette Stad. Bij KVS speelde hij vervolgens in 2013 ook nog in Tok Toc Knock/ Le thé au harem in regie van Didier De Neck. Tussen 2011-2014 werkte hij als danser bij de Parijse circus compagnie, Le Plus Petit Cirque du Monde. Hierbij toerde hij door verschillende Europese landen. 

Sinds 2014 danst Karim voor de Franse hip hop Compagnie. E.go van Eric Mezino in Niort (o.a. Magic Box en Catch me! La reprise). Hij maakt ook deel uit van de cast van Malcolm X (2016) van Junior Mthombeni, Fikry El Azzouzi en Cesar Janssens.

Daarnaast is hij een veelgevraagd docent o.a. voor de Hoge School Gent, C-Mine, Younited9000 (Victoria Deluxe) en Transfo Collect.

Samen met Pitcho Womba Konga en Joost Maaskant maakte Karim in 2017 Kuzikiliza, een productie van Skinfama, KVS en ARSENAAL/LAZARUS.