Karim Kalonji is van Belgo-Congolese afkomst, en in Oostende geboren in 1980. In ’82 verhuisde zijn ouders naar Gent. Als kind heeft hij enkele jaren een klassieke muzikale vorming gekregen (solfège/viool). Hij zag als kind ook altijd zijn moeder schilderen (ze is beeldend kunstenares) en flamenco dansen (ze heeft gedanst onder leiding van Torre De Montijo). Heel zijn jeugd bracht hij in repetitiezalen en ateliers door. Vanaf zijn pubertijd heeft hij daar wat afstand van genomen.

Karim is altijd een autodidact geweest in alles wat hij deed. Op zijn vijftiende vond hij in de hip hop cultuur zijn grote passie. Aanvankelijk proefde hij aan vier disciplines. Maar al snel concentreerde hij zich vooral op rap en breakdance. Hij heeft op vele mixtapes, demo’s, radio, Freestyle sessies en optredens rijmen achtergelaten. Double Kombat was de groep waarmee hij rapte en Psycho B-boys was zijn dansgroep. Hij is lid en mede stichter van de allstar crew Team Shmetta. Sinds 2010 profileert hij zich steeds meer als B-boy (breakdancer) en minder als MC (rapper). Zonder dat laatste overigens geheel af te zweren.

Einde jaren ’90 beginnen twee werelden samen te smelten. Een combinatie van de hip hop cultuur en de theaterwereld. Zijn eerste theaterervaring is met Stef Cafmeyer en William Philips in een schoolproductie. Vanaf 2001 werkte hij enkele jaren samen met de Ben Chikha broers, ook reeds voor de oprichting van Union Suspecte. In 2006 speelde hij voor Het Toneelhuis in ‘The Best of Shakespeare’. Hij maakte van 2007-2008 deel uit van het muziektheatergezelschap Van Zilverpapier (o.a. Konijnelijm, 2007). Vanaf 2010 begint de samenwerking met Ruud Gielens voor de KVS, o.a. voor de producties ‘Toc Toc’, ‘Mancha’ en ‘Bezette Stad’. Bij de KVS speelde hij vervolgens in 2013 ook nog in ‘Tok Toc Knock/ Le thé au harem’ in regie van Didier De Neck. Tussen 2011-2014 werkt hij als danser bij de Parijse circus compagnie, Le Plus Petit Cirque du Monde. Hierbij toerde hij door verschillende Europese landen. Op dit moment danst hij sinds 2014 voor de Franse hip hop Compagnie. E.go van Eric Mezino in Niort (o.a. ‘Magic Box’ & ‘Catch me! La reprise’). Hij maakt ook deel uit van de cast van ‘Malcolm X’ (2016) van Junior Mthombeni, Fikry El Azzouzi en Cesar Janssens.

Daarnaast is hij een veelgevraagd docent o.a. voor de Hoge School Gent, C-Mine, Younited9000 (Victoria Deluxe) en Transfo Collect.