Joost Maaskant is afkomstig uit Leeuwarden. Studeerde af als Theatrale Performer aan de Toneelacademie te Maastricht in 2009. Joost houdt zich op theatervlak voornamelijk bezig met experimenteel of conceptueel theater. Hij doet vaak mee aan projecten die in collectief gemaakt worden of die onder regie staan van een regisseur, maar waarbij vaak eigen inbreng gewenst is. Deze projecten zijn vaak een reactie op de actualiteit en in vorm vaak abstract, experimenteel of performance achtig. Joost maakt ook eigen werk. Op dit moment in combinatie met de Belgische danseres Charlotte Goesaert. Joost is naast acteur/performer ook stemkunstenaar en maakt ook muziek voor voorstelling, met enkel zijn stem, loopstations en effecten.

Als acteur begon hij met zijn theatercarrière in Belgie. Hij speelde bij gezelschappen zoals Koninklijke Vlaamse Schouwburg (Brussel), bij de voorstellingen Gewonnen brood/Pain Perdu (2009) en Bezette Stad (2012) en de

film Mancha (2013). Ook speelde bij Union Suspect in (Gent) met de voorstelling Tombe (2013). Tegelijkertijd maakte hij in Leeuwarden de voorstelling U (2009) en De dingen die vallen (2011). In het collectief Kamp Kalf, werkte hij als maker en performer aan de performance With Happy-End (2013). Hij maakte in collectieve samenwerking met Tjon Rockon en Omar Breeveld Hour Of Power voor Productiehuis Rotterdam (2015). In 2015 maakte Joost de Voorstelling EPIC FAIL in samenwerking met Charlotte Goesaert. Als muzikant werkte Joost mee aan theaterproducties: BS I love you van Theatergroep Bouillabaise (2014), Las Vegas (2015) en Nachtdieren van Likeminds (2015), onder regie van Floris van Delft.

Naast zijn theaterwerk is Joost Maaskant ook actief als muzikant. Hij maakt met beatbox, stemkunst, 8 loopstations en een hoop effecten, een pop-dance show onder de naam Maask. Met Maask toert hij al 4 jaar festivals en concertzalen af in binnen- en buitenland en heeft tot nu toe meer dan 400 shows gespeeld, waaronder: Paradiso, Melkweg, Oerol, Down the Rabbit hole, Popronde, Paaspop, Grasnapolsky, Motel Mozaique, De Wereld Draait Door, 3FM, NPO 1 Radio, Eurosonic, Amsterdam Dance Event, Solar, Play Festival, Lowlands.

Ook in het buitenland zoals in Schotland op festivals 'GoNorth' en 'Wickerman', in Belgie op 'Play' en verschillende optredens in Duitsland en Polen.

Joost Maaskant is op dit moment woonachtig in Rotterdam.