Joëlle Meerbergen studeerde in 2001 af aan de Koninklijke Academie voor Schonen Kunsten en werkte sindsdien als freelancer voor vele producties, voor zowel dans, musical, opera, tv als theater. 

Zo werkte ze o.a. met Franz Marijnen aan De Kleine Prins (Music Hall), Winter en Scarlatti ('t Arsenaal Mechelen), met Frank Van Laecke aan de opera Die Entführung aus dem Serail in Alden Biezen en de televisie reeks Booh!, en met Peter Van den Begin en Stany Crets aan True West, Helden, Kiekens en Debbie en Nancy. Voor Voetvolk verzorgde ze de kostuums van Birth of Prey.

Voor Studio 100 tekende ze Mega Mindy en Pinokkio waarvoor ze genomineerd werd voor de Nederlandse Musical Awards.

Daarnaast werkte ze met Geoffrey Enthoven voor zijn films Hasta La vista, Broer en Halfweg, met Kristof Hoornaert voor Resurrection, met Jan Verheyen voor De Collega’s 2.0 en met Dorothee Van Den Berghe voor de film Rosie en Moussa. Ze werkte ook aan verschillende fictie reeksen: Zoon Van Artan, Regel Van Dries, #T is ingewikkeld, Auwch en Gevoel Voor Tumor

Recent maakte Joëlle de kostuumontwerpen voor JR van FC Bergman en Karst mist Kerst van HETPALEIS. Begin 2019 volgde Den beer heeft mij gezien, een voorstelling van ARSENAAL. 

In voorjaar 2020 is Den beer heeft mij gezien opnieuw te zien bij ARSENAAL/LAZARUS en reist deze voorstelling ook opnieuw door Vlaanderen.

Producties van Joëlle Meerbergen

2014 Scarlatti

2013 Winter