Gorges Ocloo (°1988, Koforidua-Ghana) studeerde aan het Royal Institute for Theater, Cinema and Sound (RITCS) in Brussel waar hij zijn Master in Theaterregie behaalde. Meteen daarna maakte hij zijn veelgeprezen eerste productie: Scarlet-Anansi-Ocloo, met Tania Van der Sanden, Hilde Van Mieghem en Ineke Nijssen.

Hij werkte mee aan theaterproducties en films als Wat is de Wat (hetpaleis/Simon De Vos), Oeps (Theater Antigone), Futur Simple (beeldsmederij DE MAAN), Europa in de herfst (Theater Malpertuis), Problemski Hotel (Manu Riche) e.a.

Momenteel is hij bezig met nieuwe producties voor/met beeldsmederij DE MAAN in Mechelen, Theater Antigone in Kortrijk, LOD in Gent en ARSENAAL/LAZARUS in Mechelen. Bij ARSENAAL/LAZARUS maakt hij in het seizoen 2019-2020 deel uit van de cast van Race (ARSENAAL) en hij is er dit seizoen ook te gast met Wat is de Wat en met Moby Dick, at last Queequeg speaks (LOD) waarin hij Josse De Pauw regisseert. Verder reist hij in 2019-2020 samen met Haider Al Timimi ook nog met de voorstelling Studio Shehrazade (Kloppend Hert en ARSENAAL), dat werd geselecteerd voor het TheaterFestival 2019.

Als multidisciplinair artiest is zijn parcours divers, van moderne dans, performance arts, community arts, visual arts en scenografie tot het componeren van muziek voor theater en dans. Gorges is een politiek correcte en incorrecte artiest die de grenzen tussen de scène, acteurs, muziek, esthetiek en inhoud aftast. Ook koestert hij een grote liefde voor zijn vaders cultuur van voodoo en rituelen. Voor hem is deze cultuur de ultieme synthese van performance, spelen, acteren en zijn.