In 2013 studeerde Femke Stallaert af aan het RITCS richting spel en stichtte ze samen met enkele zielsverwanten De Koekelbergse Alliantie van Knutselaars (K.A.K.) op, waar ze eind 2021 uitstapte, op zoek naar andere avonturen.

Sinds januari 2020 belichaamt ze een derde van de artistieke sturing van beeldend theater DE MAAN. 

Verschillende ontmoetingen met artiesten/huizen leidden al tot tal van interessante samenwerkingen.

Met Linda Lugtenborg en Greet Jacobs maakte ze De Metamorphosen, gebaseerd op de verhalen van Ovidius geïnterpreteerd door Benjamin Verdonck. Ze wonnen hiermee Het Debuut op het ITS Festival in Amsterdam en speelden de voorstelling in Vlaanderen en Nederland. 

Met theatercollectief RAF maakte en speelde ze Meinhof/Medea (waar de 4 kopstukken van de Rote Armee Fraktion Medea opvoeren als kerstspel in de gevangenis) dat toerde onder Eigen Kweek en speelde op Theater Aan Zee en Pantserkuiser Potemkin (waar een brassband op de 70ste verjaardag van Stalin moet spelen).

Bij DE MAAN speelde ze in Kleine Rode Eva (7+ en 16+) en Raya (9+). In 2018 werd ze gevraagd om samen met Greet Jacobs een stuk te maken, wat resulteerde in Planeet NIVANIR (7+) (waar 2 buitenaardse wezens alles komen vertellen over een zeer eigenaardige soort genaamd 'de mens').

Met de Palestijnse schrijfster Rimah Jabr werkte ze samen voor Two Ladybugs (waar een Palestijns meisje, een Belgische vrouw en een Israëlische soldaat elkaar tegenkomen in een soort van 'huis clos'), Raya bij DE MAAN en de monoloog Broken Shapes i.s.m. beeldend kunstenares Dareen Abbas, Moussem en The Theatre Centre in Toronto.

Met Renée Goethijn en Dries Gijsels werkte Femke samen voor No use for Binoculars (waar ze op zoek gingen naar het verborgene in tijden van transparantie) en Totally (waar ze een voorstelling proberen te maken waarin niets kan misgaan) bij de Monty in Antwerpen en De Werf in Brugge. Ze speelde ook in Two things to do and two more things to do van Renée en Good day to be you en Realtime van Dries.

Voor BRONKS maakt ze in 2021 een muzikale concertthriller over een Kate Bush Coverband genaamd Cover Up. In april 2022 maakte ze bij BRONKS en Montagne Magique samen met Cédric Coomans en 9 jongeren de voorstelling ZOMBIE

Samen met Annelore Crollet voert ze een onderzoek van onbepaalde duur naar het werk van de Duitse filmregisseur R.W. Fassbinder. Dit resulteerde alvast in 2 toonmomenten in 2019 bij Het Bos in Antwerpen en K.A.K.

Femke maakt deel uit van de cast van Misdaad en Straf (LAZARUS). Première in mei 2022, in najaar 2022 opnieuw te zien in Mechelen en op reis.

Producties van Femke Stallaert