Arne Demets is al sinds zijn 14de actief als gitarist in verschillende bands. Op zijn 15de start hij zijn eigen project The Blues Vision waavoor hij als frontman de muziek schrijft. Daarmee toert hij gedurende 8 jaar doorheen de Benelux en brengt hij 3 albums uit.

Na zijn studies op het Conservatorium in Gent blijft hij componeren en optreden en verdiept hij zich in opnametechnieken. Hij combineert invloeden uit verschillende genres en creëert daarmee een eigen en unieke stijl. Deze gebruikt hij ook in theatervoorstelling Malcolm X, een productie van KVS en Jr.cE.sA.r en VADERLANDLOOS – Jr.cE.sA.r, ARSENAAL en KVS. 

Met zijn soloproject Chili Con Arne maakt hij audio-collages van studio opnames, jamsessies en andere geluiden. Daarnaast speelt hij in bands als Noedels, Emotional Hooligan, Frie & Arne en andere. 

In het seizoen 2021-2022 werkte Arne mee aan Vaderlandloos, een creatie van Jr.cE.sA.r, ARSENAAL en KVS. Deze productie werd in 2022 geselecteerd voor het TheaterFestival en is ook te zien op TAZ#2022. Daarna reist  Vaderlandloos  door Vlaanderen en Wallonië.  

Producties van ​Arne Demets