Op zondag 22 april is het Erfgoeddag. Dit jaar wordt rond het thema ‘kiezen’ gewerkt. Museum Hof van Busleyden en ARSENAAL/LAZARUS werken al een hele tijd nauw samen in het kader van het stadsproject De Grond der Dingen. En nu slaan we ook de handen in elkaar om samen deze Mechelse Erfgoeddag te organiseren, met ARSENAAL/LAZARUS als uitvalsbasis.

Verschillende erfgoedverenigingen stellen zich voor (o.a. Kantclub Etterjefke, de Mechelse Radioamateurs, de Vlaamse Kunstkring voor Marqueteurs, de Koninklijke Kring voor Oudheidkunde en Letteren en Stadsarchief Mechelen) en tonen het beste van zichzelf. Ook het Speelgoedmuseum is van de partij. Bij mooi weer komen ook de Mechelse Reuzen buiten, zij vertoeven dan in de Kruidtuin. De hele dag door kan je lezingen en demonstraties bijwonen en aan workshops deelnemen.

---

ARSENAAL/LAZARUS focust deze dag op het stadsproject De Grond der Dingen. De eerste ideeën voor een of meer Mechelse m² zijn ingediend. Voorstellen en suggesties om de stad nog mooier en beter te maken. Welke bestemming zou jij kiezen voor een Mechelse m²? Kom langs, laat je inspireren en verrassen en laat weten hoe jij Mechelen in de toekomst ziet. Ook onze ‘fietscaravan’ kan je dan in primeur bewonderen, een bijzonder transportmiddel om ons project te promoten en de ideeën voor een Mechelse m² te verspreiden.

---

zo 22 april van 10u tot 18u
bij ARSENAAL/LAZARUS
en op andere locaties

erfgoeddag.be
hofvanbusleyden.be
degrondderdingen.be
arsenaallazarus.be