SOCHA is een community van artistieke performers van alle generaties, culturen en disciplines. Thuisbasis: Mechelen. SOCHA is ook een scharniermoment in het artistieke parcours van bezielers Junior Mthombeni en Tom Kestens, twee Mechelse, multidisciplinaire artiesten.

SOCHA en ARSENAAL presenteren nu samen ON FIRE #1. Elk jaar zal SOCHA multigetalenteerde makers samenbrengen in maaktrajecten rond een belangwekkend stedelijk thema. Dat zal resulteren in brandende toonmomenten onder de noemer ON FIRE. De performers en makers - oudstrijders en jongstrijders van de podiumkunsten - geven elkaar nieuwe energie. Op zoek naar onverwachte vormen, naar urgente verhalen, naar nieuwe vormtaal, naar onontgonnen podiumterrein. Slam, hiphop, theater, literatuur, dans, beeldkunst, muziek… Wij gaan voor een ambitieuze mix. Zoals in de straten van de nieuwe stad. Die stad komt bij ON FIRE binnen in al zijn glorie, rauwheid en ongelijkheid.

---

ON FIRE #1

Artiesten/muzikanten/performers/… gaan aan de slag met teksten van Fikry El Azzouzi en vertalen dat materiaal naar de scène volgens hun interpretatie, stijl en vorm. De week vooraf dompelt kunstenares Elke Gijsemans zich mee onder in het creatie- en repetitieproces om zo vanuit die invloeden en inspiratie het scènebeeld te kunnen creëren.

van en met Fikry El Azzouzi, Mahina Ngandu, Zadok Bamgboye-Umoru, Arne Demets, Dré Pallemaerts, Elke Gijsemans, Junior Mthombeni en Tom Kestens

zo 2 okt, 14u-16u
bij ARSENAAL/LAZARUS
geef wat je wilt: € 3, 6, 9, 12 of 15
info en tickets

collage © Tanné Bogaerts