Ook ARSENAAL/LAZARUS deelt de bezorgdheid over de evolutie van COVID-19 en sluit t/m 31 december 2020 de deuren. Alle voorstellingen tot eind dit jaar worden geannuleerd. Tickets worden terugbetaald. We nemen daarvoor persoonlijk contact met je op.  

We bekijken achter de schermen of we in deze moeilijke periode toch nog op een alternatieve manier cultuur, verstrooiing, verdieping, steun en/of troost kunnen bieden. Door opnames, streaming en/of andere. Maar zover zijn we nog niet. Uiteraard houden we jullie op de hoogte via al onze communicatiekanalen.  

Samen moeten we het tij keren. We wensen iedereen nog veel moed en geduld en vooral dat jullie gezond blijven!

---

Waka Waka Generation werd in 2008 opgericht door een groep Mechelse jongeren met roots in Sub-Sahara Afrikaanse landen. Een groep die moeilijk de weg vond naar het reguliere jeugdwerk en zo een aanbod op maat ontwikkelde voor de Mechelse jeugd. Tien jaar later is de organisatie geëvolueerd naar een structuur die op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel socioculturele activiteiten organiseert rond identiteit en daarnaast Noord-Zuid projecten opzet en ondersteunt.

---

What About Africa is een storytelling avond waar verschillende sleutelfiguren, meestal met Afrikaanse roots, aan het woord komen. Jong en oud nemen plaats op het podium en met voordrachten, talks en artistieke expressie worden breed maatschappelijk thema’s besproken. Ze zoeken telkens de link naar hun moederland en maken een sprong naar de lokale context. 

In deze editie gaan we op zoek naar Fatherhood stories. De sprekers brengen vanuit hun professionele kader of uit eigen ervaring een inzicht van hoe we als samenleving kijken naar de rol van de vader en/of vaderfiguur in onze huidige generatie. Door een intergenerationeel gesprek aan te gaan, trachten we de volgende vragen te beantwoorden. 

Wat zijn de stereotypen en vooroordelen die er bestaan over vaders van Afrikaanse origine en culturen? Hoe staan we daar, als zoon, dochter en partner tegenover? Bestaan er 'good practices' en/of rolmodellen? En nog veel meer…

--- 

Fair Saturday is een wereldwijde culturele beweging met sociale impact die elke laatste zaterdag van november plaatsvindt, de dag na Black Friday. Kunstenaars en cultuurorganisaties van over de hele wereld zetten hun werking in het teken van een goed doel naar keuze. Zo vormen ze een wereldwijde beweging die de verbindende, positieve sociale impact van cultuur belicht. 

In 2019 haalden kunst- en cultuurorganisaties Fair Saturday voor het eerst naar Vlaanderen en Brussel. ARSENAAL/LAZARUS werkte voor die eerste Fair Saturday samen met Amnesty International. We organiseerden een Schrijf-Ze-Vrij-avond gekoppeld aan de theatervoorsteling Salon Secret (LAZARUS, Hof van Eede en KOPERGIETERY) waarin opgeroepen werd om na te denken over mens en samenleving. 

Dit jaar maken we van deze gelegenheid gebruik om de mondiale projecten van Waka Waka Generation voor te stellen. Waka Waka Generation ontwikkelt samen met Vlaamse en Congolese partners een centrum in Congo met twee functies: praktijkgerichte opleiding en een makerspace. Via lokale contacten werken ze empowerende projecten uit. Ze werken bottom-up en spelen in op de noden van de lokale bevolking. Kimpoko is één van de armste wijken in Kinshasa met een heel jonge populatie. De buurt staat bekend voor zijn hout- en textielindustrie. Net hier willen we een makerspace realiseren, waar mensen praktijkgericht leren werken aan vaardigheden die betrekking hebben op hout-en textielbewerking.

Kom dus op zaterdag 28 november naar ons theater, ontmoet veel inspirerende mensen, laat je betoveren door de verbindende kracht van cultuur en maak mee het verschil op Fair Saturday.

  • Talks & storytelling – Fatherhood stories met artistieke intermezzo’s. Het volledige programma lanceren we vanaf oktober op onze website en sociale media. Gratis toegang.
  • ---
  • Fair Saturday i.s.m. Waka Waka Generation, Mensen maken de stad/de stad Mechelen en H30

Data en tickets

za 28.11.20 | 19:00
ARSENAAL/LAZARUS Mechelen
-> geannuleerd wegens corona