ARSENAAL/LAZARUS steekt letterlijk de hand uit naar alle Mechelaars. In 2017 gingen we van start met een tweeledig stadsproject waarin Mechelen en zijn bewoners de hoofdrol spelen. We willen de Mechelaars de kans geven elkaar beter te leren kennen én we willen hen de mogelijkheid bieden ook actief mee te bouwen aan de toekomst van de stad.

  • The Life of Mechelen is een theatervoorstelling, een verhalenshow waarin de stadsbewoners aan het woord worden gelaten, begeleid door professionele theatermakers. Iedereen die bereid is zijn/haar verhaal of ervaringen te delen met het publiek, kan zich aansluiten bij het Stadsgezelschap, dat een dertigtal leden telt. The Life of Mechelen omvat vijf afleveringen, gespreid over vijf jaar (van 2017 tot 2021). Per episode komt een cruciale levensfase aan bod. 
  • Met De Grond der Dingen nodigen we de stadsbewoners uit om in te grijpen in de realiteit. Wij doen een symbolische gift: elke Mechelaar krijgt van ons een ‘startkapitaal’ van 1 m² grond. Die vierkante meter kan je inzetten ter verbetering van je stad. Door zelf een voorstel te doen dat de gemeenschap ten goede komt, of door hem af te staan aan een initiatief waar je in gelooft. Iets dat je wil toevoegen aan de stad omdat je het mist, of iets dat je graag veranderd ziet omdat je gelooft dat het beter kan. In samenwerking met Museum Hof van Busleyden.

---

THE LIFE OF MECHELEN #4 OP EIGEN BENEN / IN DE WERELD

Na Het prille begin (september 2017), Leren en spelen (mei 2018) en Groeipijnen (mei 2019) is het Stadsgezelschap klaar voor Op eigen benen / In de wereld, in een regie van Bart Van Gyseghem.

Deze vierde editie focust op de levensfase van 18 tot 40 jaar: het volwassen worden, op eigen benen staan, het ontdekken van de wereld en het settelen in het leven. Na de woelige jaren van de puberteit is de jongvolwassene met het bereiken van 18 jaar officieel klaar om eigen keuzes te maken. Gaan studeren, werken of toch eerst de wereldreis als intermezzo? Langzaam rukt men zich los van de verwachtingen van ouders en omgeving en begint men zelf verantwoordelijkheid te dragen voor zijn beslissingen. Sommigen trouwen, kopen een huis en beginnen aan kinderen, anderen houden zo lang mogelijk vast aan een bestaan van onbezonnenheid en vrijheid. Hoe is dat allemaal doorheen de tijd veranderd? Verwacht je aan verhalen van mensen die een leven inrichten, twijfelend en voorzichtig, doortastend en vastberaden, die vallen en opstaan bij het zoeken naar hun plek in de wereld.

Door de Coronacrisis werd deze voorstelling in april 2020 geannuleerd. Wie toen een ticket boekte, kon zijn ticket verzetten naar de nieuwe speeldata. Er zijn nog tickets beschikbaar!

--- 

ABO 
Je kan The Life of Mechelen #4 opnemen in je abonnement

TICKETS
€ 10 / 7 (-26 jaar) / 3 (UiTPAS met kansentarief)
De verkoop start op maandag 31 augustus om 12u.

---

Lees meer over en bekijk de foto's van de vorige editities: 
The Life of Mechelen #1 Het prille begin  
The Life of Mechelen #2 Leren en spelen   
The Life of Mechelen #3 Groeipijnen  

  • concept Willy Thomas, Sarah Eisa
  • regie Bart Van Gyseghem
  • van en met het Stadsgezelschap van The Life of Mechelen
  • ---
  • een productie van ARSENAAL/LAZARUS
  • ---
  • affichebeeld Beeldzorg
  • scènefoto’s Raymond Mallentjer

Data en tickets

wo 7.10.20 | 20:15
ARSENAAL/LAZARUS Mechelen
i.s.m. Cultuurcentrum Mechelen / nieuwe datum i.p.v. do 02.04.20
do 8.10.20 | 20:15
ARSENAAL/LAZARUS Mechelen
i.s.m. Cultuurcentrum Mechelen / nieuwe datum i.p.v. vr 03.04.20