Vanaf dit seizoen steekt ARSENAAL/LAZARUS letterlijk de hand uit naar alle Mechelaars. We gaan van start met een tweeledig stadsproject waarin Mechelen en zijn bewoners de hoofdrol spelen. We willen de Mechelaars de kans geven elkaar beter te leren kennen én we willen hen de mogelijkheid bieden ook actief mee te bouwen aan de toekomst van de stad.

The Life of Mechelen is een theatervoorstelling, een verhalenshow waarin de stadsbewoners aan het woord worden gelaten, begeleid door professionele theatermakers. De deelnemers vormen samen een nieuw stadsgezelschap. Zeven afleveringen over evenveel fases in het leven, gespreid over vijf jaar. Voor iedereen die bereid is zijn/haar verhaal of ervaringen te delen met het publiek. In samenwerking met Hof van Savooien en Sjarabang.

Met De Grond der Dingen nodigen we de stadsbewoners uit om in te grijpen in de realiteit. Wij doen een symbolische gift: elke Mechelaar krijgt van ons een ‘startkapitaal’ van 1 m² grond. Die vierkante meter kan je inzetten ter verbetering van je stad. Door zelf een voorstel te doen dat de gemeenschap ten goede komt, of door hem af te staan aan een initiatief waar je in gelooft. Iets dat je wil toevoegen aan de stad omdat je het mist, of iets dat je graag veranderd ziet omdat je gelooft dat het beter kan. In samenwerking met Museum Hof van Busleyden.

---

The Life of Mechelen #2 Leren en spelen

Als initiatiefnemer van dit project openden wij symbolisch ons seizoen met The Life of Mechelen #1 Het prille begin. Maar omdat we vinden dat theater kan verbinden, willen we de fakkel doorgeven aan onze Mechelse culturele en sociale partners. Deze tweede episode ‘Leren en spelen’ zal dan ook plaatsvinden in beeldsmederij DE MAAN. Wie weet staat het seizoen daarna The Life wel in een theater in jouw buurt!

Verwacht je aan een bonte mix van Mechelaars op de scène die je meenemen in hun ongewoon gewone, onvoorstelbaar ontroerende, schrijnend grappige en oprecht wonderbaarlijke verhalen.

za 26 en zo 27 mei om 15u
bij Beeldsmederij DE MAAN

---

Je woont in Mechelen, hebt een verhaal en wil graag meewerken aan The Life of Mechelen? Stel je dan kandidaat via thelifeofmechelen@arsenaallazarus.be. Wij nemen snel contact op!

Data en tickets

za 26.05.18 | 15:00 Beeldsmederij DE MAAN Tickets
zo 27.05.18 | 15:00 Beeldsmederij DE MAAN Tickets