Vanaf dit seizoen steekt ARSENAAL/LAZARUS letterlijk de hand uit naar alle Mechelaars. We gaan van start met een tweeledig stadsproject waarin Mechelen en zijn bewoners de hoofdrol spelen. We willen de Mechelaars de kans geven elkaar beter te leren kennen én we willen hen de mogelijkheid bieden ook actief mee te bouwen aan de toekomst van de stad.

The Life of Mechelen is een theatervoorstelling, een verhalenshow waarin de stadsbewoners aan het woord worden gelaten, begeleid door professionele theatermakers. De deelnemers vormen samen een nieuw stadsgezelschap. Zeven afleveringen over evenveel fases in het leven, gespreid over vijf jaar. Voor iedereen die bereid is zijn/haar verhaal of ervaringen te delen met het publiek. In samenwerking met Hof van Savooien en Sjarabang.

Als initiatiefnemer van dit project openen wij symbolisch ons seizoen met The Life of Mechelen #1 Het prille begin. Maar omdat we vinden dat theater kan verbinden, willen we de fakkel daarna doorgeven aan onze Mechelse culturele en sociale partners. De tweede episode ‘Leren en spelen’ zal dan ook plaatsvinden in beeldsmederij DE MAAN. Wie weet staat het seizoen daarna The Life wel in een theater in jouw buurt!

Met De Grond der Dingen nodigen we de stadsbewoners uit om in te grijpen in de realiteit. Wij doen een symbolische gift: elke Mechelaar krijgt van ons een ‘startkapitaal’ van 1 m² grond. Die vierkante meter kan je inzetten ter verbetering van je stad. Door zelf een voorstel te doen dat de gemeenschap ten goede komt, of door hem af te staan aan een initiatief waar je in gelooft. Iets dat je wil toevoegen aan de stad omdat je het mist, of iets dat je graag veranderd ziet omdat je gelooft dat het beter kan. In samenwerking met Museum Hof van Busleyden.

---

The Life of Mechelen #1 Het prille begin

In deze eerste editie, Het prille begin, zie en hoor je verhalen over verwekking, geboorte, de allervroegste kindertijd, kinderwensen, twijfels over het ouderschap, vreugde en pijn over nieuw leven, maar ook dromen van kleine kinderen over hun toekomst en herinneringen van ouderen aan hun kindertijd. Verhalen uit het eigen leven of dat van een ander, vanuit het standpunt van de ouder of dat van het kind.

Verwacht je aan een bonte mix van Mechelaars op de scène die je meenemen in hun ongewoon gewone, onvoorstelbaar ontroerende, schrijnend grappige en oprecht wonderbaarlijke verhalen.

za 23 en zo 24 september om 15u
bij ARSENAAL/LAZARUS

---

Je woont in Mechelen, hebt een verhaal en wil graag meewerken aan The Life of Mechelen? Stel je dan kandidaat via thelifeofmechelen@arsenaallazarus.be. Wij nemen snel contact op!

  • van Willy Thomas, Sarah Eisa
  • productie Jonas De Smet
  • techniek Dieter Lambrechts, Jasper Vanhalle
  • ---
  • met Walter Antonio, Andino Sami Azar, Dorothy Arts, Saida Boutkabout, Dafne Brosius, Jochen Debock, Ans De Bremme, Pier De Cock, Leen Diels, Kathy Douchar, Yves-Marina Gnahoua, Jitse Lemmens, Leo Lepage, Dorien Kempeneers, Kirsten Maeyaert, Frank Mathay, Miek
  • ---
  • i.s.m. Hof van Savooien, Sjarabang, CCMechelen, DE MAAN, Mechelen Kinderstad e.a.

Data en tickets

za 23.09.17 | 15:00 ARSENAAL/LAZARUS Uitverkocht Seizoensopening
zo 24.09.17 | 15:00 ARSENAAL/LAZARUS Uitverkocht Seizoensopening