Naar elkaars levensverhalen luisteren, dat is de manier bij uitstek om elkaar beter te leren kennen, begrijpen en appreciëren. Daarom begonnen we in 2017 met The Life of Mechelen, een stadsproject waarin Mechelaars en hun verhalen de hoofdrol spelen. In verschillende afleveringen legden we de focus telkens op één levensfase: de geboorte, de kindertijd en de puberteit kwamen al aan bod. In 2020 stond het leven als volwassene op het programma, met Op eigen benen/In de wereld, in een regie van Bart Van Gyseghem. Helaas moest deze editie in volle repetitie stopgezet worden en uiteindelijk ondanks pogingen tot verschuiving geannuleerd worden. We zoeken naar een mogelijkheid om deze verhalen alsnog op een andere manier met een publiek te delen.  

In 2022 presenteren we het sluitstuk van deze reeks: Tot rust komen. Het einde van het leven is het moment om terug te kijken en de maat op te nemen. Wat heb je verwezenlijkt? Waar heb je spijt van? Heb je nog een boodschap voor iemand? Wie had je lief? Mocht je vertrek naderen, wat zou je dan absoluut nog willen doen/zeggen?  

Met deze laatste aflevering willen we meer dan ooit inzetten op de essentie van The Life of Mechelen, met name ‘de ontmoeting’. Hiermee ronden we deze vijfjarige levenscyclus af, maar het verhaal is daarmee nog niet uitverteld. We zullen ook in de toekomst blijven zoeken naar manieren om Mechelaars te betrekken in het hart van onze werking en ons steentje bijdragen om van deze wereld voor alles en iedereen een betere plek te maken. Dit is Mechelen. Dit is het leven.

---

De exacte data (ergens in maart 2022) en locatie(s) voor het slotstuk van The Life of Mechelen zijn nog niet gekend. Meer info volgt via www.arsenaallazarus.be en de sociale media.

  • foto's Raymond Mallentjer
  • affichebeeld Beeldzorg / Herman Houbrechts