en avant is een rondreizende theatercarrousel van vier voorstellingen in vier steden. Een nieuwe samenwerking van ARSENAAL/LAZARUS, Zuidpool, Compagnie Cecilia en Het nieuwstedelijk.

---

Nathan Zuckerman heeft zich al jaren niet meer in het openbaar vertoond. Maar na de dood van zijn geestelijk vader Philip Roth voelt hij de behoefte om zich nog één keer te doen gelden. Dus schrijft hij een vlammend betoog in The New Yorker en trekt hij naar de televisiestudio om iedereen voor een laatste keer uit te leggen hoe de wereld in elkaar steekt. Eenmaal aangekomen merkt hij dat de wereld veranderd is, dat niemand meer op zijn uitleg staat te wachten. Terwijl hij zich niet meer kan herinneren waar hij de presentatrice eerder heeft gezien, begint zijn omgeving zich langzaam tegen hem te keren.

The Last Tall Man is een theatraal portret van de intellectueel als oude, grijze en vooral grote man. De man die het beter weet. De man die er genoegen in vindt om vanuit zijn ivoren toren de wereld te becommentariëren. Een uitstervend ras dat nog maar net stand lijkt te houden ten tijden van #metoo, dekolonisering en genderneutrale toiletten, maar dat toch telkens zijn gelijk wil halen en in steeds andere, nieuwere vormen blijft terugkeren. Buiten de vraag wat deze man hier vandaag de dag nog te zoeken heeft, zoekt The Last Tall Man naar wat er met zijn ondergang verloren is gegaan. En wat er uit zijn as zal verrijzen. In een mix van zowel conservatieve als progressieve stemmen ontstaat er een ontvlambare cocktail die de hedendaagse wereld probeert te becommentariëren.

---

BIJ ARSENAAL/LAZARUS
za 24 oktober om 20u15
tickets: € 10 / 7 (-26 jaar) / 2 (UiTPAS met kansentarief)
Je kan deze voorstelling niet opnemen in je abonnement. 

EXTRA - DIGITAAL NAGESPREK 
Op ma 26 oktober organiseren we een digitaal nagesprek met enkele van deze jonge makers: Jonathan van der Horst, Rani Decock en Lien Thys. Theatermaker en schrijver Nico Boon leidt dit gesprek in goede banen. En jij mag uiteraard ook vragen stellen, graag zelfs!
Interesse om aan dit nagesprek (via zoom) deel te nemen (inloggen vanaf 19u45 – start om 20u)? Schrijf je dan hier in en ontvang de nodige praktische info. 

Ontdek hier alles over en avant bij ARSENAAL/LAZARUS  

---

IN ANTWERPEN, GENT EN LEUVEN 
vr 30 oktober om 20u – Zuidpool Antwerpen – www.zuidpool.be (geannuleerd)
zo 13 december om 20u – De Expeditie Gent – www.compagnie-cecilia.be (geannuleerd)
za 23 januari om 20u - OPEK Leuven - www.nieuwstedelijk.be (geannuleerd)

www.enavantenavant.be 

 • tekst en regie Jonathan van der Horst
 • ---
 • spel Tim Bogaerts, ​Lien Thys
 • live muziek Marie Pien
 • ---
 • dramaturgie Rani Decock
 • coaching Kuno Bakker en Willem de Wolf
 • ---
 • een productie van Monty en ARSENAAL/LAZARUS
 • ontstaan dankzij/ondanks Philip Roth, Alessandro Baricco, Lars von Trier, Thierry Baudet, Ali Smith, Hannah Arendt, Rebecca Solnit, Jan Fabre, Joost de Vries, Lisa Halliday, Donald Trump, Woody Allen, Jean-Claude Juncker, Mark Rutte, Peter Buwalda en Michel Houellebecq
 • ---
 • foto's Johan Pijpops

Data en tickets