In het kader van het stadproject De Grond der Dingen – lanceerden ARSENAAL/LAZARUS en Museum Hof van Busleyden vorig seizoen Soirée Carré. Een reeks lezingen, gesprekken en workshops, elke eerste donderdagavond van de maand (behalve in juli, augustus en september), met inspirerende uiteenzettingen door kunstenaars, filosofen, sociologen, stedenbouwkundigen en andere experten. Nadien gingen we telkens met elkaar in dialoog en zochten we naar verdieping. Thema's zoals duurzaamheid, ecologie, inclusiviteit, wonen, mobiliteit en levenskwaliteit liggen veel mensen, met het oog op de toekomst, nauw aan het hart.

Soirée Carré was meteen een succes. We organiseerden dan ook een tweede seizoen. De stad (her)denken, de stad (her)verbeelden, de stad maken, kraken en/of smaken. Een stad waarin de burger zelf aan zet is. 

Tijdens de expo The Neverending Park organiseerden we elke donderdag een Soirée Carré Plus met het weekthema als uitgangspunt

---

September 2020

De Soirée Carré's zijn terug, maar nemen nu een iets andere vorm aan. Vanaf nu ligt de focus van De Grond der Dingen namelijk op het praktische werk en het realiseren van de ideeën. Hiervoor laten we ons inspireren door het voorbeeld van de werkbanken uit Antwerpen en door de werking van Architecture Workroom Brussels.

Nieuwsgierig geworden? Op de facebookpagina van De Grond der Dingen vind je nu al een reeks filmpjes met tips en inzichten van Manu Claeys (stRaten-generaal) en Els Vervloesem (Architecture Workroom Brussels).

Op donderdag 3 september (20u-22u) laten Els Vervloesem en Bert Claes (Ringparken Antwerpen / AG VESPA), onze gasten in de expozaal, je tijdens deze eerste Soirée Carré kennismaken met deze nieuwe formats. Ze staan ook klaar om al jullie vragen te beantwoorden.

---

Woon je de Soirée Carré graag live bij in de expozaal? Schrijf je in! 
De avond is ook online te volgen via Facebooklive.

Data en tickets