In het kader van het stadproject De Grond der Dingen – lanceerden ARSENAAL/LAZARUS en Museum Hof van Busleyden vorig seizoen Soirée Carré. Een reeks lezingen, gesprekken en workshops, elke eerste donderdagavond van de maand (behalve in juli, augustus en september), met inspirerende uiteenzettingen door kunstenaars, filosofen, sociologen, stedenbouwkundigen en andere experten. Nadien gingen we telkens met elkaar in dialoog en zochten we naar verdieping. Thema's zoals duurzaamheid, ecologie, inclusiviteit, wonen, mobiliteit en levenskwaliteit liggen veel mensen, met het oog op de toekomst, nauw aan het hart.

Soirée Carré was meteen een succes. We organiseren dan ook graag een twee seizoen. De stad (her)denken, de stad (her)verbeelden, de stad maken, kraken en/of smaken. Een stad waarin de burger zelf aan zet is. 

---

VOOR WIE? 
Voor iedereen die actief betrokken wil zijn bij de ontwikkeling van de stad. Je hoeft nog geen idee ingediend te hebben om deel te nemen aan de Soirées.

---

WANNEER? 
Elke eerste donderdagavond van de maand.
Om 20u in Zaal Dodoens - Museum Hof van Busleyden
Frederik de Merodestraat 65, 2800 Mechelen.

Deelname is gratis, maar schrijf je vooraf in (beperkt aantal plaatsen) via hofvanbusleyden.be of degrondderdingen.be. Deelnemers van Soirée Carré mogen de dag zelf ook het museum gratis bezoeken tussen 10u en 22u.

Op degrondderdingen.be en facebook/degrond verneem je wie er op de volgende Soirée Carré avonden te gast zal zijn en welke thema's aan bod zullen komen.

---

SOIRÉE CARRÉ #11
JONGEREN IN DE STAD 

Mechelaar Don Moussa Pandzou is beleidsmedewerker in de jeugdwerksector en oprichter van Waka Waka Generation. Een organisatie opgericht voor en door jongeren met een roots in sub-sahara Afrika, een doelgroep die nog niet zijn weg vond naar het reguliere jeugdwerk. Tien jaar geleden ontstond Waka Waka vanuit de nood naar een plek in de stad om samen te komen en gehoord te worden. Ondertussen zetten ze noord/zuid-projecten op en organiseren ze storytellingavonden waar sprekers van Afrikaanse origine aan het woord komen en waar er gepraat wordt over de superdiverse samenleving.

Vanuit zijn ervaring al beleidsmedewerker geeft Don inzichten en bedenkingen mee. Hij heeft het over dekolonisering van de samenleving en de impact hiervan op kinderen en jongeren. Hij stelt daarbij de bestaande machtsverhoudingen in vraag en onderzoekt verschillende tendensen. Een zwarte piet symbool stoort in de publieke ruimte, Vlaanderen kamt met een verrechtsing,… Hoe kijken minderheden groepen hiernaar? 

donderdag 7 november om 20u  
Zaal Dodoens - Museum Hof van Busleyden  

Spreekt dit thema je aan? Schrijf je in!
Je deelname en een bezoek aan het museum zijn die avond gratis.

Data en tickets

do 9.01.20 | 20:00
Hof van Busleyden / Zaal Dodoens
do 6.02.20 | 20:00
Hof van Busleyden / Zaal Dodoens
do 5.03.20 | 20:00
Hof van Busleyden / Zaal Dodoens
do 2.04.20 | 20:00
Hof van Busleyden / Zaal Dodoens
do 7.05.20 | 20:00
Hof van Busleyden / Zaal Dodoens
do 4.06.20 | 20:00
Hof van Busleyden / Zaal Dodoens