In 2014 verhuisde Nele Van den Broeck naar Londen. Ze ging het maken. Door een combinatie van zelfoverschatting, astronomische huurprijzen en de zwakke euro heeft ze zichzelf vooral armer gemaakt. In afwachting van haar grote doorbraak klust ze bij als straatmuzikant. Ondertussen hoort ze exotische woorden op de radio: crisis, kredietrating, staatsschuld, begrotingstekort of noodlening. Ondertussen ziet ze bankiers huilend in elkaar storten op straat. Ondertussen passeert ze regelmatig Calais, waar ze een stukje papier dat paspoort heet moet laten zien.
 
Met  KWEST#3: Het Geld brengt Nele Van den Broeck haar laatste zeer vermakelijke maar begrijpbare theatraal-wetenschappelijke lezing in de KWEST-reeks. Eerder bracht ze KWEST#1: Het brein en KWEST#2: De Kosmos. Deze voorstelling gaat over economie, over de grote financiële systemen die, vrijwel onzichtbaar, vele facetten van ons leven beheren. Maar ook over rechtvaardigheid, over de vraag hoe wij, met al onze dromen en ambities, en in de wereld waarin we leven, toch kunnen proberen een goed mens te zijn.

"Nele Van den Broeck stelt zich in haar performances zeer kwetsbaar op. Naarmate de zogezegde les vordert, wordt het ook duidelijk dat het over de zoektocht gaat van een jonge volwassene in een doolhof van familiale constructies en situaties tegen de achtergrond van een immens uitdijend universum. Het persoonlijke wordt tegenover het algemeen menselijke geplaatst. Als een gevoelig en haast onooglijk stofje zoekt het mensdom een plaatsje tussen het onoverzichtelijke sterrenstof. De queeste van de jonge actrice is meteen een poging om in tijd en ruimte te ontsnappen aan de geestelijke beperktheid van kennis en inzicht. Maar ontsnappen aan gevoeligheid kan blijkbaar niet. De aanvankelijk zakelijke nuchterheid van de uiteenzetting moet tenslotte wijken voor de onvermijdelijke druk van persoonlijke, meer intieme ervaringen en gevoelens over eenzaamheid en verdriet die haar meteen met beide voeten op de grond zetten. De aparte weg die Nele Van den Broeck in het theaterlandschap zoekt en de contacten via haar band Nele Needs A Holiday met andere disciplines en met het buitenland, onder meer met het Belgisch-Oostenrijks gezelschap Motschnik, wijzen er op dat ze haar horizon almaar weidser wil zien. Met Het Brein en De Kosmos als tweedelige kennismakingsproductie, schept ze in elk geval meer dan gewone verwachtingen." (Roger Arteel in Theatermaggezien)

zo 31 maart om 15u
tickets: 8 euro / inschrijven via dirk.cousserier@telenet.be

---

SISYPHUS' CAFÉ 
do 14 t/m zo 31 maart in de Witte Zaal van ARSENAAL/LAZARUS  
Bekijk het volledige programma of lees meer op dirkcousserier.weebly.com

Data en tickets

zo 31.03.19 | 15:00 ARSENAAL/LAZARUS Witte Zaal 8 EURO