Helaas moeten wij de voorstelling op dinsdag 2 februari (+ alle reisvoorstellingen) annuleren. Mensen met tickets worden gecontacteerd via mail. Blijf gezond en zorg goed voor elkaar. 

Wie Race al zag, weet dat de voorstelling veel gespreksstof oplevert. Tijdens KoffieKLETS gaan acteurs Gorges Ocloo, Jeroen Van der Ven en Aminata Demba met elkaar in gesprek, onder andere over thema’s die Race aankaart. Lees meer

--- 

In tegenstelling tot bij planten en dieren, komen bij de mens nergens genetisch scherp te onderscheiden groepen voor. Biologisch gezien bestaat er binnen de Homo Sapiens slechts één ras: het menselijke.

Johan Dehollander, Aminata Demba, Aurelie Di Marino, Gorges Ocloo, Jeroen Van der Ven en Dirk Van Dijck onderzoeken in Race hoe ze zich kunnen verhouden tegenover de gelijknamige tekst van de toneelschrijver David Mamet. In dat stuk nemen twee ervaren advocaten de verdediging op zich van een rijke en beroemde man die ervan beschuldigd wordt een jonge vrouw verkracht te hebben. En dan is er ook nog een jonge advocaat-stagiaire. We volgen hen in de voorbereiding van deze complexe zaak. Er staat veel op het spel, voor elk van hen op een andere manier.

---

'Race is een soms groteske, maar erg onderhoudende komedie met snijdende ondertoon die knap blootlegt hoe onze eigen ervaringen en achtergrond sterk onze oordelen kleuren.' (Filip Tielens, De Standaard)

'Dehollander en Di Marino regisseren snedig en spannend in een minimalistische setting. Toch schuilt er een verrassende lichtheid in Race. Niet in de ironisering of minimalisering van het thema, eerder in een soort besef van komische hopeloosheid. Zie ons worstelen, wriemelen en er maar niet uitgeraken. (…) De complexe struggle niet met activistische onderwijsdrang of met paternalistisch-superieur hoofdschudden benaderen, maar met een opgewekt mededogen voor het beestje mens. En dat is verfrissend.' (Evelyne Coussens, De Morgen)


Downloads

Data en tickets

In de pers