Wij hopen uiteraard dat deze voorstelling gespeeld kan worden maar door COVID-19 is de kans groot dat wij onze zaalcapaciteit tijdelijk zullen moeten beperken. We volgen hierin de adviezen van de cultuursector, de experten en de Nationale Veiligheidsraad en zullen daarover op tijd communiceren. De start van onze ticketverkoop hebben we alvast uitgesteld tot september 2020.

---

In tegenstelling tot bij planten en dieren, komen bij de mens nergens genetisch scherp te onderscheiden groepen voor. Biologisch gezien bestaat er binnen de Homo Sapiens slechts één ras: het menselijke.

Johan Dehollander, Aminata Demba, Aurelie Di Marino, Gorges Ocloo, Jeroen Van der Ven en Dirk Van Dijck onderzoeken in Race hoe ze zich kunnen verhouden tegenover de gelijknamige tekst van de toneelschrijver David Mamet. In dat stuk nemen twee ervaren advocaten de verdediging op zich van een rijke en beroemde man die ervan beschuldigd wordt een jonge vrouw verkracht te hebben. En dan is er ook nog een jonge advocaat-stagiaire. We volgen hen in de voorbereiding van deze complexe zaak. Er staat veel op het spel, voor elk van hen op een andere manier.

---

'Race is een soms groteske, maar erg onderhoudende komedie met snijdende ondertoon die knap blootlegt hoe onze eigen ervaringen en achtergrond sterk onze oordelen kleuren.' (Filip Tielens, De Standaard)

'Dehollander en Di Marino regisseren snedig en spannend in een minimalistische setting. Toch schuilt er een verrassende lichtheid in Race. Niet in de ironisering of minimalisering van het thema, eerder in een soort besef van komische hopeloosheid. Zie ons worstelen, wriemelen en er maar niet uitgeraken. (…) De complexe struggle niet met activistische onderwijsdrang of met paternalistisch-superieur hoofdschudden benaderen, maar met een opgewekt mededogen voor het beestje mens. En dat is verfrissend.' (Evelyne Coussens, De Morgen)

---

TICKETS 
€ 15 / 12 / 10 / 3 (UiTPAS met kansentarief)

ABO 
Race kan je opnemen in je abonnement en in de voordelige abonnementsformule 'Theater op dinsdag'.

EN OOK NOG
schoolvoorstelling op di 9 februari 2021 om 13u30


Downloads

Data en tickets

In de pers