ARSENAAL/LAZARUS, H30, Cc Mechelen en Waka Waka Generation leggen samen op lange termijn een traject af. Door uitwisseling van knowhow en door het organiseren van ateliers en toonmomenten. Outside In is een eerste vrucht hiervan. Een avond met experiment, theater, film en dialoog. 

---

OPEN ATELIER  #experiment

H30 is de artistieke werkplek voor jongeren in Mechelen. Een bende jong creatief geweld experimenteert drie dagen lang rond het thema BLOOT. Verschillende kunstvormen worden gemixt en gaan in interactie met elkaar. Hoe? Dat bepalen de jongeren zelf onder begeleiding van vier professionele coaches.

gratis - om 16u00 bij H30 (Hanswijkstraat 30)

---

TransfoCollect brengt Brusselse jongeren van allerlei slag bij elkaar die zich artistiek willen ontwikkelen. Een week lang palmen ze het gebouw van ARSENAAL/LAZARUS in. Elke deelnemer wordt uitgedaagd om een verhaal te vertellen met zijn eigen talent en wordt gelokt naar het experiment.

gratis - om 17u00 bij ARSENAAL/LAZARUS (Hanswijkstraat 63)

Op deze dag ontmoet het Mechels en Brussels jong talent elkaar. Tijdens een open atelier tonen ze hun experiment en gaan ze in dialoog.

---

HET MECHELS DAKTERRAS  #theater

Zes Mechelse tienermeisjes - Imane, Ghita, Safia, Maha, Dina en Anna - herdenken de wereld vanop hun eigen spot. Ze laten zich inspireren door Het verboden dakterras, een boek van de invloedrijke Marokkaanse feministe Fatima Mernissi. “Wij kijken met ons hart. Weg van alle haat.”

Een verhaal over de zoektocht van jonge vrijheidsstrijdsters.

Al meer dan een jaar werken Zineb El Boussaadani en Tom Kestens met deze creatieve bende bij ARSENAAL/LAZARUS. Nu zijn ze klaar voor een voorstelling voor groot publiek!

---

EUPHORIA  #film

Black speaks Back is een online platform die Afro-Europese jongeren verbindt en de veelzijdigheid binnen de zwarte gemeenschap wil tonen. In 2018 lanceerden ze hun eerste kortfilm EUphoria, een afrofuturistische musicalfilm. Via vijf korte verhalen stellen ze een Europa voor vanuit het perspectief van de jonge Afrikaanse diaspora. EUphoria vertaalt hun liefde, angst en hoop voor de toekomst in de vorm van poëzie, rap, dans en zang. Je wordt onderdeel van de film en volgt de zoektocht naar wie ze zijn als Europeanen en wat we achterlaten als mens.

Na de film gaan initiatiefneemster van Black Speaks Back Emma-Lee Amponsah en Waka Waka Generation met elkaar en het publiek in gesprek.

Theater + film: 3 euro - Start om 20u00 bij ARSENAAL/LAZARUS (Hanswijkstraat 63)

Data en tickets