Looking for Habibi is een voorstelling over liefde, gemaakt en gespeeld door Mokhallad Rasem, Kuno Bakker en Janneke Remmers. Het is een aaneenschakeling van scènes over de betekenis van liefde in ons leven. Van de passionele liefde voor een medemens, via de onvoorwaardelijke voor een kind, tot de universele voor onze aardbol. 

“Wat is de plaats van liefde in ons leven en volgen we ons hart, onze ratio, onze lust, onze passie? We kijken naar Symposium van Plato: is liefde de vervulling van het verlangen of het verlangen op zich? Is het een economische ruil van behoeftes of een romantische samensmelting van verwante zielen? Zijn we op zoek naar onze verloren wederhelft? We pakken Bruno Latour erbij: welke rol speelt liefde in de verhouding tot onze leefomgeving? Leven we samen met de aarde als onze levenspartner of exploiteren we haar als een hoer?”

Zo begint en eindigt de voorstelling met liefde. Van particulier naar globaal, van het persoonlijke, via het filosofische naar het maatschappelijke.

  • van en met Mokhallad Rasem, Kuno Bakker en Janneke Remmers
  • ---
  • foto Vincent Delbrouck

Data en tickets

za 11.06.22 | 20:15
ARSENAAL/LAZARUS Mechelen