Transfo Collect brengt Brusselse jonge mensen – vanaf 16 jaar - vanuit verschillende subculturen met verschillende levensstijlen samen die minder gemakkelijk in aanraking komen met kunst, kunstonderwijs of hoger onderwijs in het algemeen, maar die zich artistiek willen ontwikkelen. In het creatieve proces staan de eigenheid van elke deelnemer, de culturele mix en de zoektocht naar bredere en nieuwe uitdrukkingsvormen centraal.

Lone Wolves is een theatraal voorstel, een gesprek, een samenscholing en een interventie. Geïnspireerd door teksten van Slavoj Zizek, Amin Maalouf en Franco Berardi (Futurability) over terreur, moorddadige identiteiten, radicale liefde en no future maakt Transfo Collect een task force van superheroes om een (on)mogelijke taak op zich te nemen. Om te strijden tegen de polarisering en de new hate, om de wereld te redden uit de dodelijke omhelzing van het kapitalisme, gedreven door De dood van Afrodite, godin van de liefde. So you think you can superpower? First you have to save love. Blessed are the peacemakers for they shall catch hell from both sides.

---

ARSENAAL/LAZARUS en Transfo Collect leggen samen op lange termijn een traject af. Door uitwisseling van knowhow en door het organiseren van workshops en toonmomenten. Na de geslaagde samenwerking in de lente van 2017, met toonmoment van Terra Form, nodigen we de jongeren van Transfo Collect opnieuw uit.

Transfo Collect schreeuwt, slaat, kruipt, danst en schrijft in de taal waarin de maker begrepen wil worden. Elke deelnemer van het collectief vertelt zijn verhaal met zijn talent en wordt gelokt naar het experiment. De wrijving zorgt voor de hitte en de vonk voor het licht.


Data en tickets

do 18.04.19 | 20:15 ARSENAAL/LAZARUS TICKETS € 10/6 (-18 jaar) | € 2 UiTPAS met kansentarief