Een première mét live publiek is helaas nu niet mogelijk. Die première en de hele speelreeks van Een of andere Rus worden verplaatst naar voorjaar 2023 (!). Maar Een of andere Rus is binnenkort wel klaar om aan de wereld getoond te worden. Geniet nu al van de tekst, het spel en de sfeer via een exclusieve livestream op vrijdag 5 maart. In première op ons podium en in jouw huiskamer brengen Janne Desmet, Wanda Eyckerman, Pieter Genard, Lotte Heijtenis, Tom Van Bauwel en Joris Van den Brande een voorstelling geïnspireerd op het leven en werk van Eduard Limonov. Een hedendaagse tragedie.

Limonov was een straatboefje in Oekraïne, een dissidente dichter in Rusland, een zwerver en butler in New York, een rock-‘n-rollschrijver in Parijs en een strijder aan de kant van oorlogsmisdadigers. En dat is maar een selectie. In maart 2020 overleed hij, nog even actief, de laatste jaren als oppositieleider in Rusland.

In Een of andere Rus trekt Eduard Limonov als tolk en chauffeur van een oorlogsjournaliste door Joegoslavië, op weg naar oorlogsmisdadiger Karadzic. Gaandeweg verschuift de aandacht van de journaliste naar Limonovs eigen levensverhaal, dat van de Sovjet-Unie naar het Westen gaat, van roem naar val, van strijden met de pen tot strijden met wapens.

Freek Mariën (schrijver/regisseur van Het Kwartier, winnaar Taalunie Toneelschrijfprijs 2015 en winnaar Kaas & Kappesprijs 2020) verwerkt Limonovs hallucinante levensverhaal in een minstens even indrukwekkende, actuele tekst. Voor Een of andere Rus regisseert hij een straffe cast en samen zetten ze een leven op scène, dat geschiedenis, activisme en liefde verbindt.

---

extra informatie

  • Bestel je ticket per toestel aan 10€, dit is een ticket van 8€ + 2€ transactiekosten.
  • Het is mogelijk om meerdere tickets te kopen als ondersteuning (8€ per ticket).
  • Je ontvangt na betaling een mail met je ticket(s). Deze kan je bijhouden als bewijs maar heb je verder niet meer nodig.
  • Vanaf 4 maart ontvang je een mail met de nodige informatie en één unieke link per account/e-mailadres.
  • Eerder aangekochte tickets voor de voorstelling Een of andere Rus worden niet omgeruild. We betalen het volledige bedrag terug.
  • Mocht je toch nog vragen hebben, dan mag je die altijd mailen naar onthaal@arsenaallazarus.be.
  • Tickets bestellen kan tot vr 5 maart om 19u30.
  • De ticketlink blijft 48u beschikbaar, dus je kan eventueel uitgesteld kijken.
  • Zolang de livestream LIVE is, kan je niet pauzeren of terugspoelen.

---

livestream vanuit ARSENAAL/LAZARUS
vr 5 maart om 20u15
duurtijd: 2u30
ticket: 10 euro
koop je ticket


Data en tickets

In de pers