Met Le supermarché des petits bonheurs instantanés wil visueel kunstenaar Ann Weckx eenvoudige handarbeid en het plezier van het maken terug centraal stellen. Het kleine geluk dat het maken met zich kan meebrengen. En het kleine geluk dat in het maken uit schijnbaar waardeloos en gerecupereerd materiaal kan zitten; de schoonheid van het resultaat. Een ode aan het eenvoudige handwerk en de inventiviteit van de kleine menselijke oplossingen.

Vijftien jaar geleden in Rufisk, Senegal, kreeg Ann het idee. Toevallig belandde ze daar in een winkeltje waar bijna niets stond en dat helemaal uit basismateriaal was opgetrokken. Uit planken, buizen en met elastiekjes gefabriceerde rekken, geschilderd met verschillende restjes verf en toch had alles duidelijk zijn functie. Een prachtig winkeltje tot stand gekomen met heel weinig middelen en met duidelijk met de hand gemaakte oplossingen. Voor Ann zit de schoonheid van de met de hand gemaakte dingen niet alleen in hun resultaat maar ook in de imperfectie ervan. De naam van dat winkeltje: Le supermarché des petits bonheurs instantanés…

Het project liep in november en december 2018 in BRONKS in Brussel. De installatie die Ann Weckx daar samen met Muriel Hérault, Bart Luypaert, Jan Michiels, Dett Peyskens en Patricia Tall Zongo maakte, startte met heel kleine en eenvoudige middelen, maar mondde uiteindelijk uit in een complete make-over van het BRONKS-gebouw.

Voor ARSENAAL/LAZARUS transformeren ze in voorjaar 2019 deze installatie in de publieke ruimte tot een even intrigerend en uitnodigend parcours in een theaterzaal.

Foto's: Dett Peyskens.

---

Van 17 mei t/m 6 juni 2019 in de Grote Zaal ARSENAAL/LAZARUS. 

Gratis te bezoeken: 
- op weekdagen van 10u tot 17u, ingang lang Hanswijkstraat 63 
  (gesloten op donderdag 30 en vrijdag 31 mei)
- op zaterdag van 14u tot 17u, ingang langs het Dijlepad in de Kruidtuin
- voor en na voorstellingen, ingang langs het Dijlepad in de Kruidtuin

Rondleidingen door Ann Weckx op aanvraag: lina@arsenaallazarus.be 

---

Tip! Public Plastic: gastvrij atelier Ann Weckx en Plastic Moon  

Data en tickets