Omwille van onze gezondheid en die van jou, worden alle voorstellingen van ‘Iemand moet het doen’ in eigen zaal en op reis geannuleerd. Deze voorstelling zal in première gaan in het najaar van 2021. Speeldata worden later bepaald. Mensen met tickets werden via mail gecontacteerd. Heb je geen mailtje gekregen? Laat het ons dan weten via onthaal@arsenaallazarus.be

---

Op 23 september 1971 laat Mario Roymans zich opsluiten in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Tussen twee passages van de nachtsuppoosten door, snijdt hij het doek De Liefdesbrief van Johannes Vermeer uit het kader. Via de pers eist hij 200 miljoen Belgische frank, te schenken aan de slachtoffers van de hongersnood in Bangladesh. Tien dagen later, na een tamelijk spectaculaire achtervolging, wordt Roymans roemloos ingerekend. 

LAZARUS en Robbin Rooze slaan de handen in mekaar voor een combinatie van theater en film met deze ‘heldendaad’ als uitgangspunt: kunst roven voor het goede doel. In een spannende vertelling die speelt op de scheidslijn tussen waarheid en fictie, tussen woord en beeld, worden vragen gesteld over de reële waarde van kunst en de grenzen van goeie bedoelingen. 

LAZARUS leerde Robbin Rooze kennen bij de opnames voor zijn kortfilm Springstof. Daarin speelden drie jongeren met wie Rooze op lange termijn een traject aflegt. In Iemand moet het doen neemt LAZARUS hen mee de scène op.

---

ACHTER DE SCHERMEN: 4 VLOGS VAN IEMAND
LAZARUS en Robbin Rooze moesten een week voor de première van hun voorstelling Iemand moet het doen alles stilleggen. Gelukkig verzamelden Lien & Lotte exclusieve beelden van achter de schermen. Ze nemen je mee op de filmset, tonen je het team op de scène en achter de schermen en stellen zich de vraag: kunst stelen voor het goede doel, is dat een misdaad of juist een heldendaad? Bekijk de 4 vlogs van iemand hier!