Met HET VLOT willen ARSENAAL/LAZARUS en DE MAAN Mechelse jongeren beter leren kennen, via workshops en gesprekken in scholen en jongerenorganisaties. We gingen al aan de slag met meer dan 100 jongeren uit 5 scholen en 5 jongerenorganisaties: BA Botaniek, TSM Campus Merode, BA Nekkerspoel, TSM, BA Stassart, J@M vzw, Overkop, Groep Intro, RADAR en VDAB opleiding lassen. Met BA Stassart werd wekelijks gewerkt met een groep jongeren. Met de organisaties in de vrije tijd werkten we op maat. Dit onder (artistieke) begeleiding van Koen De Graeve, Joris Van den Brande, Femke Stallaert, Paul Contryn, Günther Lesage, Ayoub Sadik, Amina Iddrisu, Izzy L’Hamiti en Sven Roofthooft. Die gesprekken, ontmoetingen en workshops hebben ons heel wat inzichten bijgebracht en voor heel wat enthousiasme gezorgd.

Samen bouwden we ook een écht vlot dat we aankleedden en waarop we teksten en performances toonden, met een feestelijk slotmoment op vrijdag 12 mei. Eind april en begin mei organiseerden we nog enkele open workshops waar jongeren konden werken aan teksten, performances en aankleding van HET VLOT. Op het slotmoment lieten we HET VLOT te water. Alle jongeren die aan het voorbereidende traject hebben deelgenomen, waren uitgenodigd. HET VLOT dreef van de Haverwerf, op de Dijle, naar de Kruidtuin. Twee toeristenboten vaarden mee. Jongeren konden ook langs het Dijlepad meelopen. Onderweg waren er korte artistieke interventies, door jongeren. Aan ARSENAAL/LAZARUS was er een kort eindspektakel dat overliep in een feest gehost door het Mechelse jonge collectief PHLOWx.  

Onze ontmoeting stopt niet na HET VLOT. In de toekomst willen we verder aan de slag met deze bijzondere ervaringen en enthousiaste jongeren. Een proces dat we, samen met de jongeren, stapsgewijs verderzetten.

  • HET VLOT is een drijvend podium in de stad voor nieuwe stemmen.
  • ---
  • HET VLOT verbindt de Mechelse jongeren met morgen, met moed, met mekaar.
  • ---
  • HET VLOT is een spetterend feest van zorgeloosheid voor en door jongeren.
  • ---
  • HET VLOT is de start van een ontdekkingstocht, een ontmoeting en (samen)werking met de jeugd van Mechelen, de jongerenorganisaties, de theaters en de stad.

Downloads

Data en tickets