ARSENAAL/LAZARUS en DE MAAN slaan de komende jaren de handen in elkaar om hun werking uit te breiden tot 'het gat van Mechelen’: de jeugd van 12 tot 18 jaar. Hoognodig, omdat er momenteel in Mechelen geen producerend theaterhuis is dat zich op die jongeren richt. DE MAAN zal haar werking uitbreiden tot 15 jaar en ARSENAAL/LAZARUS neemt de fakkel over vanaf 15.

Als startschot van deze plannen willen we samen een vlot bouwen in de stad. Een drijvend podium door en voor jongeren om stem te geven aan zij die nu geen podium hebben. Het komende jaar gaan we samen met onze partners in Mechelen (scholen, jongeren, organisaties,…) fantaseren, onderzoeken en ontwikkelen.

We vertrekken vanuit de ideeën, gevoelens en beelden die een vlot en water bij jongeren oproepen. Hoe ziet hun ideaal vlot er uit? En waar zouden ze ermee naartoe willen varen? Wat schuilt er onder het wateroppervlak? Welke angsten zijn daarmee verbonden? En hoe kunnen we die bezweren?

In april en mei 2023 bouwen we gedurende drie weken zichtbaar in de stad samen met jongeren en partners aan ons vlot en sluiten we af met een feestelijke tewaterlating. De jeugd palmt het vlot in, de Dijle en de stad, met muziek, dans, stand-up, spoken word, beatbox, theater,…

Fakkels worden overgedragen, popelende stuurlui staan naast trotse jonge vlotbouwers aan wal en op het podium, zeemeerminnen kijken verwonderd toe, alle Mechelaars staan in be/verwondering!

  • Het VLOT! verbindt de Mechelse jongeren met morgen, met moed, met mekaar.
  • ---
  • Het VLOT! is een spetterend feest van zorgeloosheid voor en door jongeren.
  • ---
  • Het VLOT! is de start van een ontdekkingstocht, een ontmoeting en (samen)werking met de jeugd van Mechelen, de jongerenorganisaties, de theaters en de stad.

Data en tickets

vr 12.05.23
Exacte uren en locaties worden later meegedeeld. Voorlopig kan je hiervoor nog niet reserveren.