LIVESTREAM 
Ontluisterende theaterlezing Insulted.Belarus(sia)

Kort na de vervalste verkiezingen schreef Andrei Kureichik deze tekst over het gewelddadig neerslaan van de vreedzame betogingen tegen dictator Lukashenko. Op Fair Saturday lazen Koen De Graeve, Pieter Genard, Willy Thomas, Joris Van den Brande, Ariane van Vliet, Dominique Collet en Sietse Remmers de Nederlandse vertaling vanuit onze zaal, als steun aan de bevolking in Wit-Rusland. 

---


VIDEO / PODCAST
LAZARUS leest Misdaad en Straf   

Misdaad en Straf is een Russische klassieker van Dostojevski uit 1866. Een kanjer van een boek. In de lente van 2022 brengt LAZARUS dit straffe verhaal op de scène. Maar eerst lazen Koen De Graeve, Pieter Genard, Günther Lesage, Joris Van den Brande en special guest Ariane van Vliet het boek en deelden ze dat leesplezier met jullie.

---


LIVESTREAM
Nu ben ik Medea - In gesprek met Khadija El Kharraz Alami

Carolina Maciel de França ging in gesprek met Khadija El Kharraz Alami over haar leven en werk, over wie zij is en hoe zij in de wereld staat en over welke thema’s en ervaringen ze met Nu ben ik Medea aankaart. De voorstelling zelf bieden we waarschijnlijk in najaar 2022 opnieuw aan. 

---


LIVESTREAM
Orfeus Jamsessies - LAZARUS en FES / Koen De Graeve, Peter Vermeersch e.a. 

We zagen het groots: het verhaal van Orfeus en de Onderwereld, door de blik van Koen De Graeve, Peter Vermeersch en de 15-koppige FES-band live op de scène. Door corona moeten we die grootsheid tot begin 2023 uitstellen. Maar in aanloop daarvan kon je exclusief getuige zijn van work in progress tijdens de eerste twee Orfeus Jamsessies. Gemist? Kom naar de 3e kijken op vrijdag 2 april! 

---


LIVESTREAM 
What About Africa: Fatherhood Stories - Waka Waka Generation 

Via een liveshow op YouTube ging What About Africa in deze editie op zoek naar Fatherhood Stories. De sprekers brachten vanuit hun professionele kader of uit eigen ervaring een inzicht van hoe we als samenleving kijken naar de rol van de vader en/of de vaderfiguur in onze huidige generatie. In samenwerking met ARSENAAL/LAZARUS, Black Speaks Back, RADAR Mechelen en Stad Mechelen.