Twee jaar lang verzamelden theatergezelschap ARSENAAL/LAZARUS en Museum Hof van Busleyden ideeën van Mechelaars voor een betere stad. Binnen het project De Grond der Dingen kreeg elke inwoner één vierkante meter om zijn stad leefbaarder te maken. Over de voorstellen is samen onderhandeld en gediscussieerd, gewikt en gewogen. Maar de onderhandelingen gaan verder, want de Stad Mechelen beloofde het project 20.000 m² grond in 2021 om zo een selectie van deze ideeën te realiseren. Van 6 december 2019 tot 15 maart 2020 zijn de eerste voorstellen te zien in de tijdelijke expo: The Neverending Park. Het is een bijzonder park, een kunstmatige biotoop onder de grond van het Museum Hof van Busleyden. Het werd ontworpen door Jozef Wouters en Vesara Molla als een steeds veranderend decor voor de zoektocht naar De Grond der Dingen. Zoals in elk park kan je er rondstruinen of hangen, flaneren, ontmoeten, kijken, leren en spelen.

Ook bijzonder in dit park zijn de verschillende vaste bewoners die de bezoekers welkom heten en met hen in gesprek te gaan. In het aanpalende Colosseum kan je je onderdompelen in de rijke geschiedenis van de parken. Op de heuvels van het park vind je tachtig maquettes van Benjamin Verdonck. Ze verbeelden de concrete voorstellen van Mechelaars om hun stad beter te maken en nodigen je uit om in gesprek te gaan over de noden van een stad vandaag. De heuvels deinen uit in de resten van een antiek theater. Hier is plaats voor tal van binnen- en buitenlandse gasten die we op speciale momenten ontvangen. Samen zoeken naar een antwoord op de vraag ‘Wat is de grond der dingen?’.

Het park bruist van de activiteiten, voorstellingen en ontmoetingsmomenten. Raadpleeg de kalender vanaf 15 oktober voor meer informatie.

---

De expo The Neverending Park wordt geopend op vrijdag 6 december 2019 en loopt tot zondag 15 maart 2020. In Museum Hof van Busleyden in Mechelen. Gesloten op woensdag. 

Voor meer info over inhoud, omkadering, activiteiten, voorstellingen, ticketprijzen etc., volg ons op degrondderdingen.behofvanbusleyden.be en facebook.com/degrond.

Data en tickets

vr 6.12.19 | 19:00
Museum Hof van Busleyden