TE GAST

Vraag niet wat een Drarrie is – vraag liever wie Drarrie zijn. Vier gasten dagen de nacht uit, maar die blijft onverstoorbaar. De nacht laat niet met zich sollen. Hij wacht geduldig af en slaat op het juiste moment meedogenloos toe. Hoofdpersonage Ayoub en zijn kompanen dwalen door de stad en worstelen zich door de nacht. Ze hebben niets of niemand, hooguit elkaar om op te vertrouwen en op terug te vallen.

Junior Mthombeni, Fikry El Azzouzi en Cesar Janssens openden vorig theaterseizoen bij KVS met Malcolm X. Het stuk werd laaiend enthousiast onthaald door publiek en pers en als ‘historisch’ bestempeld. Dit seizoen kiest het trio ervoor Drarrie in de nacht te theatraliseren, El Azzouzi’s succesroman. De schrijver won de Arkprijs van het Vrije Woord voor dit boek, dat, ondertussen ook in Duitsland, hoge toppen scheert.

- - -

Junior Mthombeni, Fikry El Azzouzi en Cesar Janssens zijn geen onbekenden bij ARSENAAL/LAZARUS. In het verleden werkten ze hier mee aan Troost (2012), Verre Vrienden (2012), Hannibal (2013), IJdele Dagen (2013), Amigos (2013), De handen van Fatma (2014) en Reizen Jihad (2015). In hun enscenering van de soms complexe maatschappelijke realiteit is er ook ruimte voor humor en hoop. Een unieke kans om na de première in Brussel ook hier meteen hun nieuwste creatie te kunnen zien: Drarrie in de nacht.

  • van en met Junior Mthombeni, Fikry El Azzouzi, Cesar Janssens, Saïd Boumazoughe, Jessica Fanhan, Rashif El Kaoui, Sabri Saad El Hamus, Michael De Cock en Gerardo Salinas
  • productie KVS

Data en tickets

di 13.02.18 | 20:15 ARSENAAL/LAZARUS Tickets
wo 14.02.18 | 20:15 ARSENAAL/LAZARUS Tickets