Wij hopen uiteraard dat deze voorstelling gespeeld kan worden maar door COVID-19 is de kans groot dat wij onze zaalcapaciteit tijdelijk zullen moeten beperken. We volgen hierin de adviezen van de cultuursector, de experten en de Nationale Veiligheidsraad en zullen daarover op tijd communiceren. De start van onze ticketverkoop hebben we alvast uitgesteld tot september 2020.

---

'De mensen moeten dat niet weten, ze snappen toch niet wat dat is.
En wat gaat ge dan vertellen?
Ge weet daar niets van.'

Vijf dochters groeiden op in een familiebedrijf: van groentetelers met middelgrote serres en bouwaannemers met bestofte camionetten, tot croissanteriezaken die na een aantal jaren de taarten vervingen door beha’s.
De living was een showroom, de keukentafel een vergadertafel, de werkvloer was hun speeltuin.

Aan de hand van beelden uit hun kindertijd gaan vijf theatermaaksters op zoek naar de betekenis van werk vandaag.
Leven wij om te werken of werken wij om te leven?

'Dochters van ondernemers levert een genuanceerd portret op van de stilaan verdwenen wereld van ‘kleine zelfstandigen’. Het is documentair theater, dat vooral boeit doordat de actrices overduidelijk weten waarover ze spreken. Ze schetsen een kleurrijke wereld, die in niets lijkt op de huidige maatschappij van nullen, eentjes en eindeloze zelfbespiegeling. Dat geeft het stuk ook een melancholische ondertoon.' (Pieter T'Jonck, pzazz)

---

TICKETS

€ 15 / 12 / 10 / 3 (UiTPAS met kansentarief)

ABO

Dochters van ondernemers kan je opnemen in je abonnement.

Downloads

Data en tickets

In de pers