Hoe is het om op te groeien in een familiebedrijf? Wat hebben een tuinbouwbedrijf, een aannemersbedrijf, een schilder- en afwerkingsbedrijf en een beenhouwerij gemeen? 

In de zomer van 2019 ging Dochters van ondernemers in première op Theater Aan Zee, een voorstelling uit het leven gegrepen van de theatermaaksters die alle vijf opgroeiden in een familiebedrijf. In november 2020 gooide de coronapandemie roet in het eten van de langverwachte tournee doorheen Vlaanderen. De dochters grepen de vrijgekomen tijd aan om eindelijk die podcastreeks te maken. 

In vijf afleveringen met ronkende titels als BMW & BTW en BVBA Ambras vertellen de dochters over de pieken en dalen. Over ambras en grote liefde. Over passie en kloterij. Over ambacht en vakmanschap. Over trots maar ook over schaamte.
Ze onderzoeken en vertellen hoe het is om op hun manier een zelfstandige te zijn met als grootste inspiratiebron hun familie. Samen met Veerle Wullaert (Family dynamics in life and business) en Peter Heyrman (Historicus KADOC-KULeuven) vertellen ze vijf schone verhalen.

Dochters van wie?

Marieke Anthoni is afkomstig uit een zes generaties oud beenhouwersgeslacht, Leen De Graeve leerde fietsen tussen de tomatenplanten en ontdekte onlangs een familieband met Annelore Crollet wiens ouders ook een tuinbedrijf hadden met échte Belgische tomaten ‘want dat is wat anders dan die van Spanje’. Karlien Torfs is de dochter van een aannemer en woonde tijdens haar jeugd in een huis dat het uithangbord was van het bedrijf, een showroom als het ware. Julie Delrue is geboren in de kliniek die was ‘gedaan’ door het schilders- en afwerkingsbedrijf van haar ouders, een relatiegeschenk.

---

PODCAST
Release op di 16 maart bij ARSENAAL/LAZARUS.
Te beluisteren via SoundCloud of je favoriete podcastapp.

Genomineerd voor een Oorkonde.
De winnaar wordt bekendgemaakt op zaterdag 2 april 2022. 


Data en tickets

In de pers