Elke laatste vrijdag van de maand stellen we het Café van ARSENAAL/LAZARUS open om samen met mensen die geen of moeilijk toegang vinden tot de wereld van kunst, cultuur en vrije tijd te zoeken naar dat wat ons (ver)bindt. Een traject met verschillende Mechelse sociale en culturele partners.

Tijdens het Cultuurcafé onderzoeken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen, door te luisteren, te delen en door kleine artistieke prikkels uit te proberen. Een toegankelijke plek waar alle partners en liefhebbers van onze Mechelse cultuurwereld welkom zijn.

Dit seizoen organiseerden we al enkele geslaagde Cultuurcafés met inspirerende gastsprekers en experten en tal van luisteraars en actieve deelnemers, al dan niet gekoppeld aan een voorstelling of activiteit. Met hetzelfde elan zetten we dit traject dit volgend seizoen graag verder.

Dit initiatief is ontstaan vanuit het project ‘Over Culturele Bruggen’, een samenwerkingsverband van De Keeting vzw, De Lage Drempel vzw, J@M vzw – El Kantra, ARSENAAL/LAZARUS, Zwemmen in Brak Water, Demos vzw, met de steun van Stad Mechelen. 

---

Cultuurcafé #4 - Onzichtbare drempels
vrijdag 24 juni om 18u15

Het 4de Cultuurcafé wordt mee vormgegeven door Ivan Vrambout, de bezieler van sociaal-artistieke theaterproducties onder meer bij Action Malaise. Vanuit zijn praktijkervaring gaan we het hebben over onzichtbare drempels

Dingen die voor veel mensen vanzelfsprekend zijn, worden door veel andere mensen als obstakels ervaren die hen beletten om aan een culturele activiteit deel te nemen. Denk onder andere aan de onvoorspelbaarheid en de veelheid aan prikkels. 

Op het Cultuurcafé van vrijdag 24 juni willen we deze drempels benoemen en bespreekbaar maken. Zo hopen we tot enkele concrete acties te komen die bruikbaar zijn in de praktijk van culturele aanbieders. 

Deze keer zijn we te gast bij de organisatie Blink Out. Zij openden op 16 juni een BlinkHuis in het centrum van Mechelen. Een plek waar stilte, rust en ruimte centraal staan. Door middel van workshops, persoonlijke begeleiding en een aanbod van prikkelarme ruimtes, bouwen ze elke dag aan een wereld waar iedereen de kans krijgt om te stralen, op eigen ritme.  

Aansluitend trekken we naar kunstencentrum nona om samen naar Normalizers te kijken. Een theatervoorstelling gemaakt door 10 spelers met een beperking in de regie van Maja Westerveld. Een samenwerking tussen theatergezelschap Abattoir Fermé en Sjarabang vzw

Meer info over de voorstelling: sjarabangvzw.be/theatervoorstelling-normalizers

---

Planning
18u15: Ontvangst + uitleg van Blink Out en Ivan Vrambout over onzichtbare drempels
19u00: Café + Gesprekstafels rond onzichtbare drempels
19u45: Conclusies en acties formuleren
20u00: Vertrek naar Kunstencentrum Nona
20u30: Start voorstelling Normalizers (duur van voorstelling: 70 minuten)
(Deze keer zullen er geen broodjes worden voorzien.)

Adres
BlinkHuis: Tichelrij 7, 2800 Mechelen
kunstencentrum Nona: Begijnenstraat 27, 2800 Mechelen

Inschrijven + tickets
Het Cultuurcafé van 18u15 tot 20u is gratis. Je hoeft je niet vooraf in te schrijven.

Wil je graag mee naar de voorstelling Normalizers?
Schrijf je dan in vóór donderdag 16 juni via deze inschrijvingslink
De voorstelling start om 20u30 stipt en duurt ongeveer 1 uur en 10 minuten.
Ticketprijzen: € 3/6/14/16. Info over de kortingen lees je via de link.
Je kan je ticket ter plaatse betalen cash of via Bancontact.

  • elke laatste vrijdag van de maand
  • van 16u tot 19u
  • in het Café van ARSENAAL/LAZARUS of op locatie
  • ---
  • meer info (inhoudelijk en praktisch)
  • volg ons via deze site, e-brief en sociale media of mail naar lina@arsenaallazarus.be

Data en tickets